У Житомирі працевлаштуватися допоможе спеціалізований кар'єрний радник

  Пілотний проект Державної служби зайнятості із впровадження інституту спеціалізованого кар’єрного радника презентували у Житомирському МЦЗ.

  «Проект стартував у регіоні в грудні минулого року. Його мета — розроблення комплексного підходу до вирішення питань працевлаштування та зайнятості громадян, які є неконкурентоспроможними або малоконкурентними на ринку праці»,― розповідає golos.com.ua.

  У презентації взяли участь голова БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Дермот Гамільтон, виконавчий директор об’єднання організацій роботодавців Житомирської області Юрій Гамкрелідзе, заступник директора обласного відділення Фонду соцзахисту інвалідів Тетяна Денисенко, представники служби зайнятості, органів влади, громадських організацій, волонтери.

  Концепцію пілотного проекту представила начальник управління надання послуг населенню департаменту реалізації політики зайнятості ДЦЗ Інна Бондіні. Вона охарактеризувала групи населення, яких обслуговуватимуть нові фахівці, особливості надання ними послуг та етапи впровадження нових напрацювань у діяльність служби зайнятості по всій країні. Зокрема, таку підтримку й індивідуальне комплексне обслуговування матимуть учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, звільнені з місць відбування покарання, безробітні без професії, досвіду роботи та з кількарічною перервою в трудовій діяльності.

  Житомирщину для реалізації пілотного проекту обрали невипадково. Оскільки на її території розташовано багато військових частин, у центрах зайнятості реєструється чимало учасників бойових дій і звільнених військовослужбовців. Нині методи поглибленого індивідуального обслуговування безробітних з низькими шансами швидкого працевлаштування випробовують на практиці у Бердичівському і Новоград-Волинському міських центрах зайнятості та Малинській міській і Черняхівській районних філіях ОЦЗ. «За півтора місяця, відколи працюємо в проекті, ми переконалися в його необхідності і доцільності... Від запровадження таких фахівців повсюдно у службі зайнятості ми матимемо переваги і переконливі результати», — резюмувала директор Житомирського ОЦЗ Галина Корінна.

  Очікується, що після коригування проекту і завершення навчально-тренінгового періоду спеціалізовані кар’єрні радники запрацюють у всіх областях України з травня цього року.

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework