Найважливіші очікування житомирського спорту на 2020 рік

  Останніми роками житомирський спорт розвивається надзвичайно активно, особливо це стосується командних видів. І ми сподіваємося, що в новому 2020 році ця тенденція буде лише укріплюватися.

   Редакція "Спортивного Житомира" підготувала невеликий огляд найочікуваніших подій в галузі на 2020 рік. Цей список "Спортивний Житомир" вважає далеко не повним - пропишіть в коментарях ваші очікування та сподівання.

  1. Вихід ФК "Полісся" в І лігу ПФЛ.

  В новому 2020 році у ФК "Полісся" є всі шанси втілити мрію не однієї тисячі вболівальників - отримати нарешті підвищення в класі і вийти в І лігу ПФЛ. Клуб успішно відіграв осінню частину сезону, пішовши на зимові канікули з 2 місця групи А та відстаючи від лідера всього на два очки. Команда також зберегла свою основу і поки не планує серйозних кадрових ротацій, лише точкові підсилення. Тому на весну потужний, зіграний та підсилений колектив має гарні шанси виграти свою групу і напряму вийти в І лігу з першого місця.

  На заваді можуть стати фінансові проблеми - наприкінці 2019 року клуб міг залишитися без фінансування з обласного бюджету. Але це "непорозуміння" вдалося швидко вирішити. Хочеться вірити - остаточно.

  1. Відкриття стадіону "Полісся" після реконструкції.

  На цю подію останні роки з нетерпінням чекають не лише футболісти, а й легкоатлети, триатлети, п'ятиборці. І цей список можна продовжити. Оновлена головна арена міста зможе приймати не лише матчі ФК "Полісся", а й навіть Прем'єр-ліги. Можливо, хтось із клубів вищого дивізіону без постійного місця прописки захоче придивитися до нашого міста.

  Також Житомир зможе приймати і легкоатлетичні змагання національного рівня і навіть вище. Це має бути гарним поштовхом для розвитку "королеви спорту", бо останні роки про житомирських легкоатлетів практично не чути.

  1. ФК ІнБев - призер Екстра-ліги.

  Цього року головна футзальна команда міста як ніколи близька до потрапляння в трійку найсильніших країни. Що стало б гарним стимулом для подальшого розвитку цього виду спорту в нашому місті. Про золото поки мова не йде, але поборотися хоча б за бронзу ФК "ІнБев" цілком здатна. Як мінімум на вболівальників чекає гаряча футзальна весна в плей-офф чемпіонату.

  1. Початок будівництва Палацу спорту.

  Питання інфраструктури в Житомирі стоїть надзвичайно гостро. В місті просто немає сучасних, зручних, закритих спортивних майданчиків із глядацькими трибунами хоча б на тисячу глядачів. Раніше це не було великою проблемою (насправді було). Але з появою в місті команд футзальної Екстра-ліги, волейбольної Суперліги та Вищої ліги з баскетболу, а, найголовніше, активністю вболівальників - так потреба вже відчувається. На сьогодні лише ФОК має трибуни на 300 посадкових місць, але покриття залу не придатне для волейболу. Зали ЖНАЕУ та ЖДУ імені Івана Франка розраховані на меншу кількість глядачів та не пристосовані для прямих трансляцій матчів.

  Поява нового Палацу спорту на 4-5 тисяч посадкових глядацьких місць. початок будівництва якого заплановано на 2020 рік, дасть серйозний поштовх для розвитку волейболу, баскетболу і футзалу в Житомирі. Палац зможе приймати міжнародні матчі та збірні України. А також використовуватися як для інших видів спорту (боротьба, танці тощо), так і як концертний майданчик.

  1. Житомиряни на Олімпійських іграх 2020 в Токіо.

  Вже влітку цього року нас чекає головна спортивна подія останніх чотирьох років - літні Олімпійські ігри, які 24 липня відкриються в Токіо. І ми сподіваємося побачити в Японії представників Житомирщини. Хоча б серед учасників. Поки що наша область має лише одну олімпійську ліцензію. Її здобула каноїстка Анастасія Четверікова. Але віримо, що цей список далеко не повний.

Джерело: sportzt.com

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 09/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework