Пиво та самогон: Після святкування Нового року п'ять підлітків доставили до лікарні

  Найбільше із зареєстрованих подій трапились в обласному центрі й були пов’язані із безконтрольністю збоку батьків за святкуванням підлітками Нового року.

  Про це повідомляє  відділ комунікації поліції Житомирської області.

  Ще три випадки стосувались розшуку неповнолітніх. З родинами нині працюють ювенальні поліцейські. Правоохоронці ж закликають громадян подбати про безпечне дозвілля своїх дітей.

  1 січня поліцейські зареєстрували 5 повідомлень про доставляння до медичних закладів тинейджерів у стані алкогольного сп’яніння. 

  За словами 12-річного житомирянина, якого батьки відпустили святкувати Новий рік із друзями, у компанії він вволю вживав пиво і слабоалкогольні напої. Від того дитячому організму дуже скоро стало зле, і хлопчика доставили до лікарні, де медики привели його у задовільний стан.

  Того ж дня правоохоронцям довелося ще кілька разів побувати у лікарняних закладах через подібні повідомлення. Так, під час встановлення обставин отруєння алкоголем 13-річної дівчини з’ясувалось, що школярка разом із подружкою-однокласницею у новорічну ніч пішли на прогулянку Житомиром. Однак нові знайомства у центрі обернулись для обох вживанням міцних алкогольних напоїв. Знайшли дівчат майже у безпорадному від спожитого стані батьки однієї із подружок. Медикам довелось приводити до тями обох тинейджерок.

  Водночас правоохоронці дізнались про доставляння у лікарню обласного центру ще одного юнака з тими ж симптомами. Як з’ясувалось, 16-річний студент одного із навчальних закладів міста під час святкування з друзями вживав самогон, після чого його стан різко погіршився. На щастя, лікарі вчасно допомогли хлопцеві справитись із наслідками недитячого частування.

  Нині за всіма вказаними фактами тривають відповідні перевірки. За їх результатами у двох із вказаних випадків стосовно батьків підлітків правоохоронці уже склали адміністративні протоколи за ст. 184 (Неналежне виконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків по вихованню дітей) КУпАП.

  Прикрий випадок новорічної ночі стався й на Коростенщині. У багатодітній родині 10-річний хлопчик випив чарку зі спиртом, розведеним газованим напоєм, що стояла на столі. Дитину одразу ж доставили до лікарні, де нормалізували його стан. Наразі із родиною працюють ювенальні поліцейські.

  Також у період з 31 грудня 2019 року по 1 січня 2020-го правоохоронці зареєстрували три повідомлення про зникнення неповнолітніх. Напередодні Нового року у Житомирі батьки-коростенці «загубили» 8-річного сина поблизу торговельно-розважального центру. На хлопчика без догляду дорослих звернули увагу люди на зупинці громадського транспорту і повідомили правоохоронців. Спільними зусиллями вдалося швидко знайти рідних дитини.

  Уже 1 січня поліцейські розшукали 10-річного жителя Житомирського району та 13-річного - Радомишльського. Обидва хлопці мали свої плани щодо святкування, однак батькам про це не повідомили. Знайшли підлітків у селах, де проживають їх бабусі. 

  – Новорічні святкування продовжуються, попереду знову тривалі вихідні та Різдвяні свята. А з ними - і шкільні канікули. Відтак нагадуємо усім дорослим громадянам про необхідність подбати про безпечне дозвілля дітей. Обов’язково контролюйте, де вони знаходяться і чим займаються у той чи інший час доби, аби вчасно відвернути неприємності чи біду. Щодня нагадуйте їм про заходи безпеки та розповідайте про правила поведінки у публічних місцях і під час відпочинку з друзями. Не залишайте удома без нагляду малечу. Пам’ятайте, що ви є безпосереднім прикладом для наслідування своїм дітям, - коментує начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Михайло Сорока.

  Також правоохоронці закликають житомирян звертати увагу на неоднозначні ситуації із підлітками, які відбуваються у громадських місцях. Не будьте байдужими та не соромтесь зробити зауваження юні із цигарками чи пляшками пива у руках і адекватно реагуйте на тинейджерів, які явно перебувають у стані сп’яніння. Про всі подібні випадки повідомляйте на спецлінію «102». Реакція правоохоронців буде відповідною. 

 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Воскресенье, 05/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework