У Житомирі абсорбують землю, насичену нафтопродуктами

  На будівельному майданчику компанії «Нова лінія» очищують ґрунт від залишків нафтопродуктів, використовуючи адсорбер вітчизняного виробництва.

 

  На сьогодні вже закуплено близько 1100 40-літрових мішків, очистку здійснюватимуть у кілька етапів.

  «Власне, сьогодні почався процес рекультивації забруднених ґрунтів на території нафтобази і на території аеропорта. Ми обрали компанію, яка має певні ліцензії на здійснення такої роботи, вибрали і визначилися з препаратом, який буде вноситися, і вноситься зараз, і робота фактично вже з вчорашнього дня почалася на нафтобазі» — розповів представник компанії ПрАТ «Нова лінія» Дмитро Байдюк.

  «Відбувається знезараження грунта, забрудненого нафтопродуктами за допомогою адсорбера, виробник якої являється Одеса. Наше підприємство здійснює роботи по пересипанню цього грунта для подальшого захоронення цих залишків. При цьому буде здійснюватися моніторинг цього грунту, після чого його можна буде використати для технологічних цілей, для підсипки доріг, і інших якихось цілей технічних. Його можна використовувати як проміжний слой для пересипання побутових відходів чи інших. По контракту прописано, раз у три місця «МАСМА» проводить моніторинг, державне підприємство, яке буде здіснювати моніторинг цього всього, воно буде відслідковувати. В тому випадку, якщо щось буде не так препарат працювати чи ще щось — будуть робити рекомендації, що потрібно усунути» — повідомив представник компанії «Екотера» Володимир Романчук.

  «Еконадін — це відомий в Україні біодеструктор, який дозволяє ефективно оброблювати грунти, забруднені нафтопродуктами. Таким чином, в найкоротший термін, буде оброблена ділянка біля аеропорту, і оброблений грунт, який знаходиться на ділянці бувшої нафтобази. Передбачається, що в найближчий час роботи будуть закінчені, і вони будуть виконані вчасно, і ефективно» — сказав директор ДП «НДІ ННП «МАСМА» Олег Картавцев.

Джерело: sk1.tv

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Пятница, 13/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework