Сільське господарство та туризм в пріоритеті. В Народичах працюють над стратегією розвитку

  Розвиток фермерства та кооперативного руху, а також розбудова туристичної інфраструктури на думку мешканців Народицької громади є пріоритетними напрямками розвитку. Такого висновку дійшла Робоча група з написання стратегії розвитку Народицької селищної ради до 2027 року.

  Нещодавно відбулось друге засідання цієї групи на якому було презентовано соціально-економічний аналіз та результати опитування мешканців громади.

  «Опитування дає нам розуміння пріоритетів населення громади. Це дуже важливо чітко визначити напрямки розвитку у стратегії, які будуть співзвучні із потребами мешканців», - наголошує Олена Чіпак, економіст Народицької селищної ради.

  Було опитано понад 300 мешканців громади, левова частка яких вважає головною загрозою розвитку територій безробіття, погані дороги та пасивність мешканців.

  Стосовно пріоритетів розвитку, то в опитуванні більшість громадян вважає, що необхідно розвивати фермерство та кооперативи, а також туризм. Саме розвиток та підтримка цих сфер економіки, на думку мешканців, мають бути ключовими у роботі органів влади.

  Координує розробку цього документу Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

  Георгій Федорук наголосив на важливості максимально широкого залучення громадськості до процесу розробки стратегії, адже створення цього програмного документа розвитку громади передбачає активізацію населення та підтримку креативних ініціатив.

  «Це буде наступний етап нашої роботи. До третього засідання ми маємо визначити стратегічні пріоритети руху громади. У нас все для цього є – думка людей, бізнесу, соціально-економічний аналіз. Тепер потрібно спільно із громадськістю визначити як та куди рухатись», - вважає Георгій Федорук.

  Нагадаємо, що у травні відбулось перше засідання робочої групи на якому, також обговорили важливість просторового планування.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework