У Житомирі молодь презентувала власні стартап-проєкти. ФОТО

  У Житомирі 4 липня розпочався «Startup Thursday. Zhytomyr», під час якого обирали найкращий стартап-проєкт.

   На відкриття заходу завітали голова обласної ради Володимир Ширма, його заступник Максим Вілівчук, заступник міського голови Світлана Ольшанська та депутат обласної ради Сидір Кізін.

  В області діє програма підтримки малого та середнього бізнесу, за якою відшкодовуються кредитні відсотки. Минулого року прийнято Програму організації підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти в Житомирській області у 2019-2022 роках, на яку виділено 1 млн грн.

  Українському центру дуальної освіти передано комунальне приміщення задля створення ІТ-кластера «Полісся» з навчальним центром, коворкінгом, лабораторіями, бізнес-інкубатором. Це дасть змогу створити нові робочі місця, а молоді спеціалісти зможуть поєднувати навчання із практикою, що і є завданням дуальної освіти. А завдання влади – допомагати і підтримувати молодь, у якої є бажання себе проявити і реалізовувати власні проекти.

  Під час заходу ІТ-спеціалісти з Житомира презентуватимуть власні ідеї, з яких оберуть найкращі. Переможці отримають різноманітні нагороди – від грошового призу до можливості навчання чи влаштування на роботу. Також фахівці стартапів розповідатимуть про те, як запустити стартапів, чому стартапи провалюються та як стартаперу знайти фінансування тощо.

  У межах заходу голова обласної ради Володимир Ширма підписав Меморандум про співробітництво між Житомирською обласною радою та ТОВ «Український центр дуальної освіти». Меморандум має на меті сприяти побудові в регіоні необхідної інфраструктури для створення нових високооплачуваних робочих місць, зокрема в сфері ІТ технологій, шляхом підготовки фахівців із застосуванням дуальної форми навчання, та відкриття в регіоні офісів провідних українських та міжнародних компаній. 08071908 1 08071908 1 08071908 1 08071908 1 08071908 1 08071908 1 08071908 1

Джерело: Житомирська міська рада

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 08/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework