Житомирський бронетанковий завод призупинив виробництво корпусів БТР-4, бо їх не приймає Міноборони

  ДП "Житомирський бронетанковий завод" призупинило роботу цеху з виробництва корпусів БТР-4, оскільки через застаріле законодавство Міністерство оборони України не приймає їх в експлуатацію.

 

  Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу ДК "Укроборонпром".

  Зазначається, що це вимушене рішення ухвалено керівництвом підприємства через відмову військової прийомки Міноборони допустити до експлуатації у військах БТР-4, корпуси яких виготовлені з бронесталі виробництва країн ЄС та НАТО.

  "Ситуація пов’язана із проблемою у сфері стандартизації в ОПК. Її розв’язання вимагає скоординованих дій Верховної Ради України та низки державних органів", - йдеться у заяві Концерну.

  "Внаслідок позиції військової прийомки Міноборони та через досі чинні архаїчні норми стандартизації призупинено спеціально створену виробничу лінію на житомирському заводі", - йдеться у повідомленні.

  "Ситуація виглядає абсурдною, адже бронесталі, з яких виробляються бойові машини у США, Німеччині, Франції, Великобританії, Нідерландах, Бельгії, Польщі та інших країнах світу, визнано непридатними для української бронетехніки", - додали у ДК.

  Зазначається, що недопущення у виробництво європейських бронесталей спричинить критичні проблеми і на інших заводах бронетанкового кластеру Концерну, а також – у приватних компаніях.

  Повідомляється, що на підприємствах "Укроборонпрому", зокрема, на  ДП "Завод ім. В.Малишева", ДП "ХКБМ ім. Морозова" та ДП "Київський бронетанковий завод" також створено лінії з виробництва бронетранспортерів і планувалось серійне виготовлення БТР-4 та БТР-3, які мали замінити наявні зараз в ЗСУ бронетранспортери радянського виробництва.

"Серійне виробництво нових бойових машин залежить від поставок броньованої сталі і розраховане на її імпорт з країн ЄС. Адже єдине в Україні підприємство із зварювання корпусів з української бронесталі – приватне ТОВ "Лозовський ковальско-механічний завод" – не спроможне задовольнити потреби українського війська", - розповіли у Концерні..

  В "Укроборонпромі" наголосили на необхідності якнайшвидшого вирішення проблеми стандартизації, зокрема щодо допуску у внутрішнє виробництво імпортних бронесталей.

   Повідомляється, що з огляду на звернення працівників ДП "ЖБТЗ", для вивчення дій керівництва підприємства щодо призупинки лінії буде проведена позачергова перевірка фахівцями Концерну.

  На час роботи комісії, з метою забезпечення її об’єктивності, директора "ЖБТЗ" Ігоря Пшеничного тимчасово відсторонили від обов‘язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирському бронетанковому заводі купували вживані запчастина за ціною нових

Триває перевірка «Житомирського бронетанкового заводу». ВІДЕО

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework