Туристам презентували 7 чудес Олевщини

  Під час всеукраїнської туристичної виставки ZT-EXPO-2019, що вперше проходить у Житомирі, презентували 7 чудес Олевського району, які найчастіше відвідують мандрівники.

  Про 7 чудес Олевщини кореспонденту Укрінформу розповів головний спеціаліст відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олевської міської ради Юрій Халімончук.

  "7 чудес Олевщини – це назва бренду із прив’язкою до 7 чудес світу. Ми зробили вибірку особливих місць у районі, які пропонуємо відвідати туристам. Найбільше диво Олевщини – це геологічний заказник місцевого значення "Камінне село", який ще називають поліський Стоунхендж", - зауважив Халімончук.

  Гостям Олевського району також рекомендують знайомство із давнім промислом бортництвом (видобування меду диких бджіл), яким досі займаються місцеві жителі.

  Третє чудо – це древлянське городище Бабина гора в Олевську, де археологи розкопали тисячолітній колодязь завглибшки 11 метрів. Нині там триває реставрація наземної частини пам’ятки.

  Не менш цікавим на шляху подорожі Житомирщиною буде Поліський природний заповідник площею понад 20 тис. га, більша частина якого розташована на території саме Олевського району.

  П’ята цікавинка Олевщини – це давні поховання часів козаччини з камінними хрестами, яких особливо багато залишилося в селах.

  Крім того, туристам рекомендують оглянути Свято-Миколаївську церкву в Олевську, що є пам’яткою архітектури XVI століття.

  Резюмуючи, Халімончук зазначив, що сьоме диво Олевського району – річка Уборть, назва якої походить від відомого промислу бортництва.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework