Житомир відвідала делегація з Фінляндії. ФОТО

   9 квітня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Юхою Віртаненом, а також представниками компаній з фінським капіталом.

   «Посилюємо співпрацю із Фінляндією. Зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії Юхою Віртаненом.

  Обговорили подальші дії для реалізації спільних проектів та залучення інвестицій.

  Зокрема, є пропозиції щодо співпраці в енергозбереженні, охороні здоров‘я та виробництві вантажопідйомної техніки.

  Житомирщина - давно помітна на карті України для бізнесу. Нам довіряють інвестори із 50 країн світу», — написав після зустрічі очільник області.

  «В першу чергу хочу подякувати, Фінляндії за фонд НЕФКО, тому що з даним фондом ми реалізуємо декілька проектів на території міста Житомира: утеплення шкіл та садочків; заміна освітлення на світлодіодне. Житомир зараз співпрацює зі світовим банком по модернізації водоканалу,  з європейським банком реконструкцій та розвитку по оновленню комунального автопарку. Тільки за останні декілька років, кредитних ресурсів ми залучили на 120 млн. євро, з них 25 млн. це тільки грантові ресурси, - зауважив Сергій Сухомлин.

  За словами Юхи Віртанена, Фінляндія зараз підтримує Нову українську школу – 6 млн. євро на 4 роки. Також важливим напрямком співпраці є підтримка проектів з енергозбереження, зокрема, через фонд НЕФКО, з яким співпрацює і місто Житомир у напрямку модернізації дошкільних навчальних закладів.

   Учасники зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці.

   Представники компаній «Oріон Фарма» (фармацевтична компанія) та ТОВ «Карготек Україна» (постачання обладнання для вантажівок) розповіли про можливі спільні проекти на території міста та області.

   За результатами зустрічі найближчим часом відбудеться міні-форум з представниками фінських компаній, аби розглянути їхні пропозиції, надати їм інформацію про можливі напрямки співпраці з Житомирщиною.

09041948 2 09041948 2 09041948 2 09041948 2 09041948 2 за матеріалами Житомирської міської ради та Житомирської ОДА

Новини Житомира

    

Последнее изменение Пятница, 12/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework