У Житомирі відкрилася експозиція, присвячена Параджанову

  У Житомирському музеї космонавтики ім. С.П. Корольова відкрилася фото- та арт-виставка «Маестро Космос», приурочена до 95-річчя від дня народження режисера Сергія Параджанова.

  На експозиції представлені фото та картини, на яких зображений Параджанов, його особисті речі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «Житомир – це 77-ме місто, куди приїхала виставка. У нашій експозиції 3000 експонатів, а сюди ми привезли 300. Виставку ми почали представляти у тих містах, де Сергій Параджанов відбував терміни покарання та знімав фільми. Згодом вирушили до міст, де є потужна вірменська громада. От і до Житомира ми прибули на запрошення вірмен», - розповіла куратор проекту Parajanov-ART, голова Вірменського товариства культурних зв'язків АОКС-Україна Олена Оганесян.

  За її словами, 2019 рік досить знаковий для цієї експозиції, адже світова спільнота відзначає 95-річчя від дня народження Параджанова. Крім того, цьогоріч виповнюється 55 років стрічці «Тіні забутих предків», 50 років – «Кольору гранату» і 30 – «Ашик-Керіб».

  Начальник управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва зауважила, що для виставки Музей космонавтики обрали невипадково.

  «Параджанова ще називали Маестро Космос, тому саме цей музей допоможе показати масштаб його особистості. Крім того, з ініціативи управління культури розроблена поштова марка до 95-річчя від дня народження кінорежисера», - додала Парфентієва.

  Під час відкриття експозиції транслювалися фрагменти фільмів Параджанова.

  У Житомирі виставка триватиме до 10 квітня. У планах організаторів експозиції відвідати 100 міст України, видати каталог та вирушити у закордонний тур. Досі виставку возили тільки до Грузії.

1554227419 8015

1554227421 3128

Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 05/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework