На Житомирщині звільнено самовільно зайняті майже 130 га сільськогосподарських угідь вартістю 13 млн грн

  Органи прокуратури Житомирської області, здійснюючи представницькі повноваження, продовжують захист інтересів держави та територіальних громад у сфері землекористування.

  Зокрема установлено, що у Новоград-Волинському районі сільськогосподарське товариство, яке  займається вирощуванням зернових та технічних культур, у 2018 році самовільно зайняло ділянку землі площею     128, 98 га із нерозподілених (невитребуваних) паїв  на території Брониківської сільської ради. 

  Таким чином, не маючи відповідних рішень та договорів із райдержадміністрацією та сільською радою про передачу у користування чи оренду значної площі сільськогосподарських угідь, товариство протиправно вирощувало на них гарбузи та кукурудзу, одержувало прибуток, не сплачуючи податків до місцевого бюджету.

  Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, з метою захисту інтересів держави, заявлено позов про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок  площею майже 130 га ринковою вартістю 13 млн грн.

  Після відкриття господарським судом Житомирської області провадження по справі, товариство визнало незаконність своїх дій, припинило користування та звільнило самовільно зайняту землю  сільськогосподарського призначення.

Прокуратура Житомирської області

 Новини Житомира

    

Последнее изменение Четверг, 14/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework