У Києві вирішили продати з аукціону 4 ділянки в Олевської ОТГ під видобуток берилію, бурштину, цирконію і ільменітів

  Держгеонадр виставили на аукціон 4 дозволів на ділянки в Олевської ОТГ Житомирської області.

 

  Про це  повідомляє прес-служба відомства із посиланням на зустріч т. в. о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка з учасниками запуску процесу електронних торгів, передає olevsk.online.

  «Держгеонадра оголошують ІІІ електронний аукціон, це не нафтогазові ділянки. Це 9 ділянок, які розташовані в шести областях. Територія з покладами рідкоземельних порід, бурштину, берилію, графітів, води, глини та вапняків складає більше 400 кв. км. Початкова ціна 9 дозволів складає більше 103 млн грн, а сплата за геологічну інформацію — 27 млн грн», — заявив Кирилюк.

  Держгеонадра оголосили дані про такі ділянки: Ястребецька, Семенівська, Юрівська та Пержанське родовище – Житомирська область; Зарічна (Заваллівського родовища) – Одеська область; Північне-1 (свердловина №1) – Донецька область; Літятинська – Тернопільська область; Жалянська-2 – Рівненська область; Запоріжжя (свердловина №2) – Запорізька область.

  З громадою сіл які постраждають від видобутку корисних копалин промисловим методом та депутатами Олевської ОТГ  ця ініціатива київських чиновників не обговорювалася, схоже що ця роздача дозволів дембельський акорд цієї влади. Всі ділянки знаходяться на території Поліського заповідника, де будуть знищені ліси, болота, флора і фауна.

  Лоти-ділянки, розташовані в Житомирській області, по яким аукціон має відбутися 22 квітня:

 Ястребецька ділянка знаходиться на території Олевського району Житомирської області. Вид корисної копалини: циркон-рідкісноземельно-флюоритові руди. Вид користування надрами та строк, який надається дозвіл: геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, 5 років – 776 тис. 600 грн;

олевськ

  Семенівська ділянка розташована в Олевському районі Житомирської області. Вид корисної копалини: бурштин. Вид користування надрами та строк, який надається дозвіл: геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, 5 років – 30 тис. 420 грн;

олевськ1

  Юрівська ділянка знаходиться на території Олевського району Житомирської області. Вид корисної копалини: титан-апатитові руди. Вид користування надрами та строк, який надається дозвіл: геологічне вивчення, у т.ч. ДПР, 5 років – 1 млн 898 тис. 590 грн;

олевськ2

  Пержанське родовище розташоване на території Олевського району Житомирської області. Вид корисної копалини: берилієві руди. Вид користування надрами та строк, який надається дозвіл: видобування, 20 років – 60 млн 910 тис. 940 грн.

олевськ3

  Обласні депутати які представляють Олевський район Олександр Ніколайчук та Сергій Крамаренко в обласній раді проголосували за те що б виставити на продаж ці ділянки. Розуміючи що сіла поруч будуть знищені, а для людей такий промисел принесе хвороби і смерті.

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework