Порахувати за 0,6 секунди: в Новограді росте свій геній

  В Новограді-Волинському в Академії Smartum навчається, не те щоби справжній геній, але хлопчик, який вміє просто феноменально швидко рахувати. Навчаючись ментальній арифметиці з вересня, восьмирічний В’ячеслав Савчук додає і віднімає тризначні цифри зі швидкістю 0,6 секунди.

   В академії вважають, що розум, як і м’язи тіла, можна розвивати – розвивати його швидкість, сприйняття, реакцію і так далі. Виконання арифметичних дій, зокрема, додавання та віднімання, – це неабияка розминка для мозку, особливо дитячого. В результаті, покращуються не лише математичні навички, але й загальна успішність, - розповідає novograd.city.

  В’ячеслав додає і віднімає тризначні числа зі швидкістю 0,6 секунди на дію. Швидкість, на якій просто не встигаєш промовляти ті дії, які виконуєш.

  Тобто, хлопчику на екрані послідовно демонструють абсолютно випадкові числа (до 99 чисел послідовно) зі знаками "+" чи "–" і він розв'язує ці приклади за допомогою, поки що, абакуса (це прилад, по типу, рахівниці) і видає результат. А от дії із двозначними числами легко виконує в уяві.

  На словах, це не так вражає, тому дивіться відео:

  Загалом, учні в академії десь за півроку, завдяки тренуванням, досягають швидкості 0,3-0,2 секунди на дію. Це та швидкість, яку навіть окремі викладачі  вважають приголомшливою і неможливою.

Джерело: novograd.city

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework