Адвокати Розенблата просять закрити кримінальне провадження проти нього у "бурштиновій справі"

  Захисники народного депутата України Борислава Розенблата  приводять два аргументи на користь цього і просять закрити кримінальне провадження, порушене проти нього у так званій "бурштиновій справі".

   Про це повідомляє ТСН.

  Відповідні клопотання адвокати надіслали генеральному прокурору України Юрію Луценку і директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику, повідомляє TheБабель.

  За словами захисників нардепа Олексія Шевчука та Дениса Пономаренка, кримінальне провадження потрібно закрити, оскільки 2 жовтня сплили строки досудового розслідування у цій справі.

  "Оскільки прокурори не передали справу до суду до цього часу, за КПК, вона має бути закрита", - сказав Шевчук.

  Пономаренко додав, що "пропуск процесуальних строків, виключає те, що справу можуть направити до суду. Розслідування можна тільки припинити".

  Також адвокати посилаються на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 20 вересня, який визнав незаконним прослуховування Розенблата з боку детективів НАБУ.

  Національне антикорупційне бюро не погодилось з рішенням суду,  вважаючи, що він не має права оцінювати докази. У відомстві також збиралися оскаржити це рішення - на це є час до 30 жовтня цього року. У НАБУ також вважають, що рішення Окружного адмінсуду не є обов’язковим для суду, який буде вирішувати питання про допустимість доказів у порядку кримінального судочинства.

  Нардеп Борислав Розенблат домовляється допомогти закордонному інвестору обійти закон і отримати дозвіл на видобуток бурштину. Ціна питання - 200 тисяч долларів. НАБУ разом з САП ловлять охоронця нардепа з грошима у сумці. Здавалося б - фінал кар’єри. Але тільки не для українского політика. Мало того, що нардепа не садять, сам народний обранець іде в контрнаступ - подає на НАБУ до суду. Мовляв, стежили за ним незаконно. В чому секрет успіху народного обранця на прізвище Розенблат?

  Нагадаємо, в червні 2017 року Національне антикорупційне бюро України розкрило схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардепи Розенблат і Поляков. Під виглядом рекультивації в Житомирській області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

  Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, – понад 300 тисяч гривень. Крім цього, 19 червня детективи НАБУ ще й затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата під час отримання хабара в розмірі 200 тисяч доларів.

  У лютому 2018 року Солом'янський райсуд Києва дозволив зняти електронний браслет з Розенблата. А у квітні політикові дозволили виїжджати за кордон.

Джерело: ТСН 

 

 

Последнее изменение Вторник, 09/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework