Суд задовольнив позов Розенблата: НАБУ прослуховувало його незаконно

  За даними суду, відбулося протиправне втручання в особисте і сімейне життя депутата.

 

  Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов народного депутата Борислава Розенблата до Національного антикорупційного бюро України щодо його незаконного прослуховування з боку детективів відомства.

  Про це повідомляє прес-служба суду, йдеться на ТСН.

  "Судом було встановлено,  що відповідачами безпідставно вчинялись дії щодо здійснення кримінального переслідування Борислава Розенблата поза межами відповідного кримінального провадження та без дотримання законодавчих вимог щодо необхідності забезпечення депутатської недоторканості, тобто, без отримання згоди Верховної Ради України на притягнення позивача до кримінальної відповідальності, що, крім іншого, призвело до протиправного втручання в особисте і сімейне життя Розенблата", - йдеться у повідомленні.

  Таким чином суд задовольнив позов нардепа, визнавши протиправними дії відповідачів та зобов’язавши їх дотримуватись вимог чинного законодавства щодо дотримання гарантій депутатської недоторканості під час відповідного кримінального провадження. 

  У суді зазначили, що не можуть публікувати мотивувальну частину рішення через те, що вона містить інформацію, яка охороняється законом "Про державну таємницю".

  Нагадаємо, в червні 2017 року Національне антикорупційне бюро України розкрило схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардепи Розенблат і Поляков. Під виглядом рекультивації в Житомирській області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

  Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, – понад 300 тисяч гривень. Крім цього, 19 червня детективи НАБУ ще й затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата під час отримання хабара в розмірі 200 тисяч доларів.

  У лютому 2018 року Солом'янський райсуд Києва дозволив зняти електронний браслет з Розенблата. А у квітні політикові дозволили виїжджати за кордон.

Джерело: ТСН

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework