×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Звягельчанин виграв грант на вирощення фундука

  Олександр Кармазін виграв грант у Київській школі економіки для розвитку власного бізнесу — вирощення фундука.

  Ще торік в Олександра, АТОвця та громадського діяча, виникла ідея створити проект, який був би не схожим на інші. Згідно з законом кожному учаснику бойових дій відведена ділянка на 2 га, саме її Олександр і хотів залучити у свій бізнес. Головним критерієм у виборі культури був час, точніше, мінімальні затрати. Тому чоловік і вирішив вирощувати фундук, - про це повідомляє novograd.city

  "Я розумів, що крім цієї справи у мене є ще безліч завдань — це родина, громадська робота й ще один бізнес, яким я володію вже багато років. Саме тому і вирішив купити саджанці фундука. Вони не є вибагливими у догляді і не відбирають багато мого часу", — розповідає Олександр.

ok 10.09.2121gif

  Уже цьогоріч чоловік зібрав свій перший урожай. Однак комерційним прибутком поки похизуватися не може, адже горіхи почнуть приносити комерційний урожай лише через декілька років. Ідеальний вік для саджанців — 5-6 років, саме тоді вони родять найкраще, а саджанцям Олександра лише 3 роки. Він купив їх однорічними.

  "Я вже два роки займаюся з землею, можу порадити кожному АТОвцю шукати свою справу — саме ту, яка буде медом для душі. Ще декілька років тому нізащо не повірив, що отримуватиму задоволення від роботи з землею. Зараз же це для мене найкраща реабілітація. Я завжди вважав себе сильною людиною і не думав, що війна якось вплине на мене, проте свій слід вона залишає в кожному. Дуже тішуся, що навіть на пенсії мені буде чим зайнятись і де заробити, а найголовніше те, що мені дуже подобається моя робота", — зізнається чоловік.

ok 10.09.2020gif

  Про пенсію Олександр почав замислюватись лише нещодавно, адже раніше вона йому здавалася ще дуже далекою. Мотивом для роздумів став приклад іноземців, адже те, як дозволяють собі жити поважні європейці, надихає. Для них пенсія — це тільки початок життя, вони намагаються насолодитися цим часом на повну. Українці ж у такому віці, вже не мають здоров’я навіть на подорожі, а ще стільки хотілось би зробити. Уся проблема в тому, що ми здебільшого витрачаємо час на роботу, що не задовольняє, забирає сили. Саме тому чоловік закликає всіх українців дбати про себе та своє майбутнє вже зараз, бо потім може бути пізно.

  На розвиток цього проекту Олександр Кармазін виграв грант у Київській школі економіки. Про школу він дізнався від свого зятя Тимура Абубакарова, який з таким захопленням розповідав про цю школу, що вже досвідчений бізнесмен Олександр не зміг втриматися. Він пройшов двомісячний курс економіки для АТОвців, а в кінці став переможцем з виграшем на розвиток свого проекту.

  Олександр з радістю частує рідних, знайомих плодами фундука та планує найближчим часом закупити ще саджанців і засадити цілу плантацію. Хоч цей бізнес довготривалий і поки не надто прибутковий, чоловік легко ділиться досвідом з друзями та залюбки допоможе у вирощуванні плодів. Він упевнений, що тут конкуренція не відіграє ролі, головне, щоб справа була до душі, а попит на фундук завжди буде.

Джерело: Новоград City

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 10/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework