Відкриття хабу в Житомирі - крок до створення творчого ремісничого середовища

 
  У Житомирі відбулося відкриття творчо-виробничого хабу. Його обладнали за грантової підтримки Європейського Союзу в рамках проекту україно-білоруського проекту "Craft it! Навчися і зроби", який реалізовується на території Полісся. В фокусі проекту - розвиток народних ремесел в регіоні та стимулювання ефективної самозайнятості майстрів.
 
  З огляду на ці акценти до Житомира переймати досвід та ознайомитися з напрацюваннями приїхали представники Державної служби зайнятості, Рівненської служби зайнятості, Міністерства освіти та науки України, Міністерства культури України та GIZ, які адмініструють проекти в рамках програми Територіальної співпраці в рамках Східного партнерства ЄС.
 
  Нещодавно в Україні на законодавчому рівні уперше було визначено поняття "креативних індустрій", за що проголосувала Верховна Рада. А отже розвиток творчих професій отримає новий виток, імовірно вже найближчим часом будуть доповнення до класифікатора професій, а звідси - розроблені нові навчальні програми, орієнтовані на креативний сектор. Вже сьогодні в Мінкульті напрацьовують матеріали, які стануть системним підгрунтям для розвитку творчих професій і підтримки майстрів.
 
  Послугами хабу в Житомирі майстри зможуть скористатися безкоштовно, за попереднім записом. Крім того, тут сподіваються побачити як людей з досвідом, так і молодь, яка зможе спробувати свої сили в деревообробці, роботі з верстатами, повчитися у старших колег. 
 
  Нагадаємо, що відкриттю хабу передувала низка тренінгів, на яких майстрів навчали презентувати свої вироби та продавати їх на міжнародних торгових поатформах, а також низка зустрічей з і школярами, під час яких діти дізналися, що ремесла це не щось застаріле, а сучасно, модно, яскраво і затребувано.
n 0607181 1

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework