Одному з російських полків присвоєно ім'я міста Житомира

  Саме так. Як би це дивно не звучало, але в РФ один з полків отримав саме таку назву — гвардійський Житомирсько-Берлінський.

 

  Про це йдеться  в сюжеті ТСН.

  Також деякі частини армії отримали імена білоруських міст та столиці Польщі, а деяким частинам російської армії присвоєно імена українських міст - Львова, Житомира та Ніжина.

  Відповідний указ підписав президент Росії Володимир Путін, повідомляє РБК.

  Так, шостий танковий полк російської армії названо "гвардійським Львівським", 68-й танковий полк - "гвардійським Житомирсько-Берлінським", 163-й танковий полк - "гвардійським Ніжинським".

  Це пов'язано, як заявляють у Росії, з тим, що ці частини свого часу брали участь у звільненні зазначених міст від військ нацистської Німеччини у період Другої світової війни. 69-й полк, наприклад, отримав ім'я "Житомирського" ще 1944 року за наказом Сталіна, проте після розпаду СРСР був розформований. Його відновили лише 2017 року.

  Крім того, деякі частини отримали почесні імена білоруських міст Вітебська, Кобрина і Слоніма. Також частинам російської армії присвоїли імена Варшави, регіону Трансільванії тощо. 

  Нагадаємо, протягом неділі, 1 липня, на Донбасі бойовики продовжували обстріли українських позицій, зриваючи "хлібне перемир'я".

Джерело: tsn.ua

Фото: Reuters (архивне фото)

Російська армія

Последнее изменение Четверг, 05/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework