Житомирянин готується до польоту на Марс

  — Космонавтом мріяв стати з дитинства. У школі відвідував гурток астрономії, вивчав літальні апарати в університеті. Потім працював у Інституті космічних досліджень. Але ніколи не думав, що буду так близько до мети, — розповідає 30-річний Сергій Якимовіз Житомира.

   Рік тому переїхав у Лос-­Анджелес, США. Входить до сотні претендентів, які можуть стати першими жителями Марса. Експедицію планують організатори нідерландського проекту "Марс ван", - розповідає gazeta.ua.

  — 2013-го заповнив анкету й записав відео, чому хочу полетіти на Марс. Дали список лікарів, яких мав пройти. Копії довідок переслав через інтернет. Потім була співбесіда по скайпу. Зараз із 200 тисяч учасників залишилися сто. Чекаємо на останній етап відбору. Він відбудеться в Нідерландах. Там перевірять фізичну форму й психологічний стан. Групами житимемо в замкнутому просторі. Така собі модель марсіанської бази. Оцінюватимуть роботу в команді. Чи готові постійно бачити тих самих людей, вирішувати конфлікти.

  Відберуть 24 переселенців, яких відправлять на Марс. Готовий до того, що це шлях в один бік. Космічні кораблі можуть доправити людей туди. Але не мають технічної можливості забрати їх назад.

  Щоб підготуватися до випробувань і підтягнути англійську мову, почав шукати спосіб переїхати до США. Друзі розповіли про лотерею "Зелена карта". Подав заявку й виграв. Підрахував, що на переїзд потрібно майже 5 тисяч доларів. Гроші позичав у знайомих.

  Перший час жив у друзів, які також беруть участь у програмі. Вони допомогли знайти житло й роботу. Взяли на випробувальний термін у компанію із постачання металу. Дивилися на те, як працюю. Про диплом не питали. Спочатку був водієм, потім відповідальним за прийом металу, інженером з охорони праці. Зараз досяг мети — підвищили до аерокосмічного інженера.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework