У Житомирі студенти приєдналися до акції «Краплина крові» у рамках марафону «Разом за життя»

  У Житомирі та області 17 травня офіційно стартував  Благодійний марафон «Разом за життя» для допомоги онкохворим дітям, який триватиме  до 30 червня та включатиме низку заходів.

  Про це під час нещодавньої прес-конференції у Житомирському національному агроекологічному університеті розповіли організатори   - голова  БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода, ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, голова оргкомітету   марафону, голова студентського профкому ЖНАЕУ Олександр Лопатюк, голова Координаційної ради при Житомирській  ОДА Володимир Стельмах, керуюча філією АТ «Укрексімбанк»  у Житомирі Світлана Савчук.

  Зокрема, Олег Скидан говорить, що саме студенти агроуніверситету свого часу стали ініціаторами проведення такого марафону, адже постійно навідуються до маленьких пацієнтів онковідділення, передають подарунки на свята і здійснюють дитячі мрії та знають, що понад усе ті хочуть видужати і повернутися до школи й друзів, змінивши лікарняні палати на прогулянки й розваги. Крім цього, студенти ЖНАЕУ приєднуються до донорських акцій і здають кров кілька разі на рік та відповідно до потреб, стають волонтерами марафону.  Ректор ЖНАЕУ вважає, що окрім збору коштів на лікування дітей, вдається привернути увагу чиновників та суспільства до проблем онкохворих.

  «Під час марафону відбудуться акції  по донорській здачі крові для онкохворих дітей, також протягом всього марафону в організаціях, установах та навчальних закладах міста проходитимуть благодійні ярмарки, аукціони, збір пожертвувань. У торгових та розважальних закладах міста будуть розміщені опломбовані скриньки з усіма реквізитами, інформацією про нашу організацію, тощо. Люди зможуть кинути кошти туди чи переказати безпосередньо на банківський рахунок», -  продовжила голова Благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода.

  Наразі студенти ЖНАЕУ вже долучаються до акції «Краплина крові», що проходитьу рамках благодійного марафону «Разом за життя» і закликають житомирян ставати донорами, щоб врятувати життя онокохворих діток. Здати кров  для потреб онковідділення можна за адресою вул. Кибальчича, 16 з 8 до 13 години.

  По місту діятимуть фотолокації, де всі бажаючі зможуть зробити фото та пожертвувати кошти. Світлини можна завантажити та поширити у соцмережі, аби більше людей дізналося про захід.

  У рамках марафону відбудеться концерт 7 червня у літньому театрі «Ракушка» за участі зірок української естради -  «O.Torvald»,   Міла Нітіч,  «Авіатор» та команди «Ліги Сміху» - «30+» та «Отдыхаем вместе» (Хмельницький).   Квитки  на концерт з 18 травня можна  придбати в касі драмтеатру. Вартість – 100, 150 та 200 гривень, але при бажанні можна сплатити й більшу суму.

  Всі зібрані кошти під час марафону будуть перераховані на рахунок БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» та витрачені для лікування онкохворих дітей Житомирщини. 

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

 

Последнее изменение Пятница, 25/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework