У Бердичеві поліцейські затримали помічника судді за отримання хабара

  3 травня  працівники Слідчого управління ГУНП в області спільно з Управлінням захисту економіки ДЗЕ Нацполіції та під процесуальним керівництвом прокуратури регіону затримали помічника судді Бердичівського міськрайонного суду за вимагання та отримання хабара у сумі  понад 10 тисяч гривень.

  Поліцейські затримали підозрюваного безпосередньо у приміщенні суду.

  За наявною інформацією, 10 тисяч 200 гривень службовець вимагав  за сприяння у прийнятті судом рішення про непритягнення особи до адміністративної відповідальності.  Заявлену суму чоловік отримав у два етапи. Першу частину – 5 тисяч гривень – напередодні, сьогодні – ще 5 тисяч 200 гривень.

  Усі  дії помічника судді були відповідно задокументовані у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

  Нині 39-річний чоловік затриманий на підставі норм ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

  Відповідно до законодавства чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю  до 3 років.

 

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

Последнее изменение Четверг, 03/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework