Матвій Хренов: Ми пропонуємо обмежити навчально-виховний процес у закладах освіти міста. А саме: призупинити навчання в школах міста з 3 по 7 березня

  2 березня в прес-центрі Житомирської міської ради заступник міського голови Сергій Кондратюк провів позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

 

  Сергій Кондратюк, зокрема, повідомив, що у зв’язку із інформацією від НАК «Нафтогаз України» щодо зниження транзиту газу Російською Федерацію  для Європи та припинення постачання газу в Україну, важливо забезпечити економію витрат газу та теплової енергії.  

  «Головне завдання на сьогодні скоординувати нашу роботу таким чином, щоб гідно пройти ці випробування, не допустити проривів та аварій. Для цього, перш за все, необхідно обмежити подачу газу, теплової енергії на усі установи, підприємства, організації незалежно від форм власності», - наголосив Сергій Кондратюк.

  У   той же час, заступник міського голови зауважив, що не планується суттєве зниження температури в житловому секторі. Зменшення температури може бути не нижче мінімального показника – до 18 градусів. Але у даних умовах необхідно обмежити навчально-виховний процес у закладах освіти міста.

   Матвій Хренов повідомив: «Ми пропонуємо обмежити навчально-виховний процес у закладах освіти міста. А саме: призупинити навчання в школах міста з 3 по 7 березня, обмежити заняття в закладах позашкільної освіти. У той же час не закривати дошкільні навчальні заклади – садочки, але попередити батьків про можливе незначне зменшення температури. Щодо медичних установ, особливих проблем немає, так як більшість з них, у тому числі, і перша міська лікарня, і дитяча лікарня на альтернативному опаленні».

  Члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій одноголосно прийняли рішення «Про обмеження споживання природного газу в Житомирі». Комісія доручила:

  • КП "Житомиртеплокомуненерго" міської ради (Рогожин Д.В.) вжити заходів щодо оптимізації використання газу об’єктами теплопостачання;   
  • управлінню освіти міської ради (Арендарчук В.В.): підготувати розпорядження міського голови про припинення навчального процесу у підвідомчих навчальних закладах до 7 березня 2018 року;
  • департаменту економічного розвитку міської ради (Костриця М.М.): довести до підприємств, установ та організацій міста незалежно від форми власності інформацію про необхідність введення економного режиму використання газу з метою не допущення повного припинення газопостачання; здійснювати постійний контроль за наявністю тиску в газових мережах, станом мереж теплопостачання;
  • власникам (балансоутримувачам) житлового фонду міста: посилити контроль за станом внутрішньобудинкових теплових мереж; у разі збоїв на об’єктах теплопастачання бути готовим до вжиття відповідних заходів направлених на забезпечення їх технічної справності.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework