×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Екс-власник Житомирської кондфабрики розповів про арешт, тортури у СІЗО та тиск влади

  Екс-власник Житомирської кондитерської фабрики Ігор Бойко заявив, що в Київському СІЗО до нього було застосовано тортури.

 

  Кримінальна справа та фізичні знущання у СІЗО – це тиск на нього, як на власника фабрики – основного конкурента корпорації "Рошен" президента Петра Порошенка.

  Про це бізнесмен розповів у інтерв’ю виданню UA1.

  Ігор Бойко розказав, що після арешту дорогою до СІЗО його побили співробітники Печерського управління поліції.

  "Автомобіль зупинився в якомусь місці, я подумав, що вже кудись приїхали. Відкрились задні дверцята, і я неочікувано отримав сильний удар в обличчя. Я на якусь мить втратив свідомість. Потім були ще удари, я був у наручниках і не мав змоги захищатися", – розповідає бізнесмен.

  У СІЗО американський громадянин кілька днів провів у спеціальній камері для затриманих, які можуть бути засуджені довічно. За словами бізнесмена, це нагадувало "камеру тортур".

  "Жахливий холод, вікно на морозну вулицю, яке неможливо закрити, відсутність освітлення, постійний звук капання води, відсутність годинника, грибок, який падає зі стелі", – так описує іноземний інвестор камеру, в якій йому довелось перебувати.

  Також Ігор Бойко розповів, як поліція силоміць доставляла його до суду взимку без верхнього одягу та босоніж: "Мене вели по вулиці босоніж, без верхнього одягу 10 поліцейських. Це схоже на те, як діяли фашисти в роки Другої світової війни".

  У результаті переохолодження в камері СІЗО та під час конвоювання без верхнього одягу й босоніж у американського бізнесмена загострилась хвороба нирок.

  Останні дні перебування у СІЗО Бойку постійно кололи знеболюючі, щоб втамувати біль від ниркової кольки. Після звільнення бізнесмена госпіталізували, під час обстеження медики виявили також загострення хронічних проблем із серцем. За словами лікарів, усе це – результат переохолодження та знущань, яких зазнав іноземний бізнесмен.

  При цьому Ігор Бойко заявляє, що не має наміру використовувати свою хворобу для уникнення судових засідань чи слідства.

  "Я не буду замотуватись у ковдру, як українські чиновники, не буду в ній лежати у суді. Як тільки лікарі мені дозволять поїхати до суду, я це одразу зроблю і буду далі відстоювати свою правоту", – каже бізнесмен.

Бойко наголошує, що не має наміру втікати з України, адже переконаний, що зможе довести замовний характер кримінальної справи проти нього. "Я нікуди не тікав і не збираюсь цього робити. Я не буду нікуди їхати, я залишаюсь в Україні і буду боротися у судах", – заявляє американський інвестор. 

  Нагадаємо, 1 грудня власник Житомирської кондитерської фабрики Ігор Бойко був заарештований за рішенням судді Печерського суду Києва. Сам бізнесмен заявив про замовність кримінальної справи проти нього, як одного з основних конкурентів кондитерського бізнесу президента Петра Порошенка. Мета кримінального переслідування американського інвестора – змусити Бойка відмовитись від позову до України в Міжнародному арбітражі у Лондоні щодо захоплення та експропріації його кондитерської фабрики.  

   ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петренко за $136 наймає американців для захисту від власника «Житомирської кондитерської фабрики» 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework