Олег Малиновський: «Нині конкретно на мені відпрацьовується схема «віджиму» приватної власності не лише в Житомирі, а й в Україні

  Про добре знану в Житомирі «Смачну зупинку», яка останнім часом все частіше почала асоціюватися зі скандальним обʼєктом, вже багато написано, обговорено-переговорено. Вже й новий ресторан «Малина», який знаходиться на її місці, ось-ось мав відкритися. Власник вже навіть почав складати список гостей, які будуть запрошені на презентацію закладу.

 

  Але не так все сталося, як було заплановано. Знайшлися люди, які додумалися оскаржувати право приватної власності на обʼєкт, який раніше знаходився за адресою майдан Перемоги 13‒а у Житомирі. Варто зазначити, що це родинний бізнес Малиновських. Інвестором, який вирішив вкласти власні кошти у реконструкцію колишньої «Смачної зупинки», перетворивши її у ресторан «Малина», став місцевий підприємець, громадський діяч, керівник ГО «Молода сила». Саме члени його родини, які раніше мали право власності на обʼєкт, і фігурують у судовому позові колишнього головного архітектора Житомира Євгенії Черкасової з приводу скасування права приватної власності. Цей позов, до речі, задовольнив місцевий суд першої інстанції - Богунський районний суд. До речі, сама Євгенія Черкасова звернулася до суду як фізична особа, та й жодного стосунку ані до колишньої «Смачної зупинки», ані до нового ресторану «Малина» не має. У звʼязку з усіма останніми подіями, Олег Малиновський і зібрав прес-конференцію, яка відбулася у середу, 20 грудня. На неї прийшли представники місцевих ЗМІ, громадськості та просто усі ті, кому не байдужа уся ця історія зі «Смачною зупинкою».

  Насамперед Олег Малиновський подякував усім, хто був присутній на заході, а також усім, хто його підтримує. Він також зазначив, що на 100% знає, хто «ставить йому палки в колеса» та заважає відкрити ресторан «Малина». Але бізнесмен сказав, що поки не називатиме імен, а зробить це згодом, коли випаде слушна нагода.

  «Нині конкретно на мені відпрацьовується схема "віджиму" приватної власності в Україні. Саме так: не лише в Житомирі, а й в Україні. Ще весною я та мій адвокат мали зустріч зі ЗМІ та громадськістю, під час якої повідомили, що ми судилися і виграли усі суди. Нині я представляю інтереси свого дядька, Павла Малиновського. Весною цього ж року, за рішенням суду, державним контрольним органом нам була поновлена декларація на початок будівельних робіт. Після цього я продовжив будівництво, котре нині вже й завершив. Минулого місяця я подав декларацію про завершення будівництва до місцевої ДБІ, на що мені відповіли, що документ зареєстрований 24.11.2017 року і об’єкт зданий в експлуатацію», - розповів на початку заходу Олег Малиновський.

  Під час прес-конференції підприємець наголосив, що окрім закладу харчування, тобто новоствореного ресторану (ред. одноповерхова будівля з літнім майданчиком зверху), була зроблена ще й сучасна зупинка громадського транспорту та покладено нову плитку, замовлені сучасні лавки. Також, ще до початку реконструкції колишньої «Смачної зупинки», до перетворення її на ресторан «Малина», Олег Малиновський звертався і до управління культури Житомирської ОДА, і до Житомирської єпархії УПЦ, до якої належить Спасо-Преображенський кафедральний собор у Житомирі, що знаходиться поблизу новоствореного закладу харчування з назвою «Малина». І, що важливо, ні управління культури, ні єпархія проти реконструкції тодішньої «Смачної зупинки» не були.

  «Я сплатив 10% з об'єкта. Це, зазначу, близько 117 тисяч гривень, які спрямовані на розвиток Житомира, а ще щомісяця, увесь час, який тривала реконструкція, за 3 сотки землі я сплачував і сьогодні плачу 5 тисяч гривень оренди. Звісно ж, у новому закладі харчування працюватиме певна кількість людей. Це ж також податки. Вже з самого початку реконструкції колишньої "Смачної зупинки" я хотів зробити новий ресторан "Малина" візитівкою Житомира, щоб житомирянам та гостям міста було приємно там перебувати, відпочивати. Вже все готове до відкриття нового закладу харчування. Але Богунський районний суд задовольнив позов, поданий півроку тому активістом Валерієм Арушаняном та Євгенією Черкасовою про скасування рішення Житомирського міськвиконкому 2011 року і скасування приватної власності на павільйон, який тоді належав моїй мамі.

  Який стосунок (як фізичні особи) Арушанян та Черкасова мають до мого об’єкту? Судитися у такому питанні, як право приватної власності, має держава, прокуратура, але аж ніяк не фізичні особи. Жодні права цих людей (ред. йдеться про Арушаняна та Черкасову), а тим понад 8 років тому, не були порушенні при реконструкції об’єкту на майдані Перемоги. Суддя Богунського районного суду Перекупко прийняв рішення задовольнити їх позов. Але ж його рішення - це прецедент, воно взагалі вносить колапс в українську юриспруденцію. Ви розумієте, що якщо суд не задовольнить апеляцію, яку я вже подав, і не скасує рішення суду першої інстанції (ред. йдеться про попередній суд, котрий виграла Євгенія Черкасова), то зʼявиться дуже багато охочих так само подати позови на той чи інший бізнес, говорячи простими словами, "віджати" чужий бізнес. А все тому, що вже був такий прецедент. Я нині говорю про те, що "Смачна зупинка", а нині вже ресторан "Малина", може стати таким прецедентом. І я зроблю все можливе для того, щоб цього прецеденту не було, щоб цього не сталося», - зауважив Олег Малиновський.

  Окрім всього іншого, на прес-конференції підприємець, коментуючи та аналізуючи, продемонстрував учасникам заходу багато документів на обʼєкт, що на майдані Перемоги. Особливо цікавою була велика апеляційна скарга, з якою присутніх ознайомив Олег Малиновський. Бізнесмен дуже сподівається, що суд задовольнить його позов, адже в цьому документі все ретельно описано і, за словами Олега Малиновського, апеляційна скарга дуже грамотно складена і є сильним, потужним документом. Після ознайомлення усіх присутніх з апеляційною скаргою, перейшли до питань, які учасники заходу мали можливість задати бізнесмену.

  Наприкінці прес-конференції підприємець закликав підтримати його, обʼєднуватися, зокрема й у таких ситуаціях, коли потрібно відстоювати та захищати свої права. Окрім того, Олег Малиновський нагадав, що поклав 12 років праці на цей обʼєкт. Він вірить, що справедливість та правда все ж переможуть. А поки рано ставити крапку в цій нашумілій історії. Ось і наш сайт слідкуватиме за перебігом подій у ній та повідомлятиме вам, шановні читачі, нові подробиці, що стосуються ресторану «Малина». Зокрема, під час заходу Олег Малиновський повідомив, що сповістить, коли апеляційний суд розглядатиме його позов, аби усі небайдужі могли прийти на судове засідання. Отож, чекаємо на продовження історії.



Катерина Дейнека

Фото: Віктор Мельниченко

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework