Як виглядають головні ялинки українських міст: У Житомирі найстаріша штучна ялинка

  Традиційно 19 грудня в Україні офіційно відкривають новорічний сезон свят. У більшості міст запалюють вогні на головних ялинках.

 

  Gazeta.ua розповість, де та які цікавинки цьогоріч мають ялинки, встановлені на центральних площах міст.

  Київ

  У столиці головна ялинка України засяяла ввечері 19 грудня. Не завадили цьому снігопади, які 2 дні поспіль покривають центральні та північні області України. 91-річна ялинка приїхала з Івано-Франківщини. Її висота сягає 29 метрів. Дерево прикрасили 3,6 км неонових гірлянд та 500 іграшок-метеликів. Щодня прикраси будуть змінювати підсвічування. 31 грудня засвітиться усіма відтінками веселки.

  Цьогорічне нововведення - можна підійти під ялинку та сховатись під її кроною.

  Харків

  Найвищу в Україні 36,5-метрову ялинку відкрили на площі Свободи у центрі міста 19 грудня. Тут присутніх вітав не святий Миколай, а Дід Мороз і Снігуронька. Казковий герой відкриє 30 грудня будинок Діда Мороза, де до 14 січня прийматиме гостей, даруючи їм гостинці.

  Ялинка зібрана з безлічі окремих деталей і підсвічена світлодіодними лампами. Чергуються близько 100 світлових і колірних варіацій денного і нічного оформлення. На ялинці є кілька тисяч куль із глянцевого пластика, світяться завитки, які зображують морозні візерунки, 50 великих куль.

  Дніпро

  У Дніпрі ялинку відкриють 21 грудня. Але вона має свою особливість - живе дерево обертатиметься. Сягатиме 30 м заввишки. Знаходитиметься в парку Глоби в центрі. Перед відкриттям від міської ради до парку відбудеться святкова карнавальна хода.

  Львів

  Відкрили ялинку ще 17 грудня. 18-метрове дерево встановили на площі перед Оперним театром. Його місту подарувала мешканка села Брюховичі. Росло на її подвір'ї. Дерево має тільки монохромні прикраси та вишукану ілюмінацію.

  Сусідньому Ужгороду 15-метрову ялинку також подарували.

  Рівне

  Найдорожча ялинка в Україні. Її привезли з Базальтівського лісництва Костопільського району. Дереву 53 роки, заввишки 25 м. За ялинку місто сплатило 4,8 млн грн. Ще 75 тис. грн заплатили за транспортування.

  Івано-Франківськ

 19 грудня під час відкриття новорічної ялинки ставвся нещасний випадок - від петарди постраждала 17-річна дівчина. Петарда відірвалась від феєрверку та потрапила їй в обличчя.Студентка втратила свідомість. Обличчя було в крові. На місце події викликали "швидку", яка забрала дівчину до лікарні.

  Ялинка, що прикрашає Вічевий майдан, росла неподалік головної ялинки країни у столиці.

  Чернівці

  19 грудня на Соборній площі відбулося урочисте відкриття головної ялинки Чернівців, Казкового будиночку та Різдвяного ярмарку. Під час заходів представники національної скаутської організації "Пласт" передали городянам Вифлеємський вогонь.

  Житомир

  Найстаріша штучна ялинка саме в цьому місті. Її на центральній площі встановлюють з 2009 року. Вона 18 м заввишки. Щорічної її встановлюють на майдані Корольова у центрі міста. На рік молодшою штучною ялинкою може похвастатись Тернопіль.

  Суми

  Одна з найдивніших на вигляд новорічних дерев в Україні. Вона повністю штучна, коштувала місту 1,4 млн грн.

  Луцьк

  Традиційно вже кілька років у Луцьку не ставлять ялинки, зрубаної у лісі. На центральному Театральному майдані міста ростуть 3 ялини. Їх і прикрашають. Щоправда, щороку лучани незадоволені їхнім святковим вбранням. Радує лише, що ялинки – живі і заради свята не нищаться дерева в лісі.

  Окупований Донецьк

  На центральній площі Леніна в Донецьку встановили головну новорічну ялинку. У сквері біля площі також розмістили композиції, що світяться. Вднень вони виглядають понуро. Людей біля неї практично немає.

  Окупований Севастополь

  На церемонію відкриття новорічної ялинки діти та їхні батьки повинні були пройти через рамки металевого детектора. Церемонію відкриття 16 грудня на площі Нахімова охороняли представники "казацтва". Саме дерево прикрасили ялинковими іграшками в кольорах прапора Російської Федерації.

  Доброслав

  У селі, що у Лиманському районі Одеської області під час відкриття сільської ялинки, встановили рекорд України. Одночасно по ценртальній вулиці пройшли одразу 815 осіб, переодягнених у костюми святого Миколая. У параді взяли участь навіть немовлята - їхали на візках. У костюмах Миколи прибула ціла команда корабля морської охорони.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework