Про судову реформу або як зухвалий рецидивіст може вийти з-під варти

  8 жовтня із приміщення Житомирського районного суду вийшов такий собі Святослав Х. Поліцейські затримали чоловіка у березні 2017 року. До того, він лише рік як звільнився з місць позбавлення волі (до речі, за «законом Савченко»), однак за цей час встиг стільки всього натворити, що нині його справи слухаються у чотирьох районних судах: Баранівському і Житомирському нашої області та Святошинському і Дніпровському м. Києва. 

   А загальний перелік його діянь всього лиш за рік (!) – понад десятка кримінальних статей: розбій, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, згвалтування, вчинене групою, незаконне поводження зі зброєю, незаконне заволодіння автомобілем, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, крадіжка з проникненням і т.д. Це не повний (далеко) перелік. Щоб краще зрозуміти про кого йдеться – пригадайте зухвалу крадіжку паспортів з відділення столичної міграційної служби та викрадення автобусу 2 березня у Дніпровському районі м. Києва зі стрільбою у поліцейських.

  Так от, оперативники Житомирщини затримали чоловіка 29 березня 2017 у м. Фастові Київщини за вчинення ним восени 2016 розбійного нападу та згвалтування у Любарському районі. Кримінальне провадження щодо цих злочинів було передано до суду у травні 2017. Увесь цей період чоловік перебував під вартою. Спочатку запобіжний захід обирався за клопотанням поліції, а згодом (після передачі обвинувачення до суду) продовжувався судом від засідання до засідання.

  8 жовтня чергове засідання Житомирського районного суду, де слухається справа, не відбулося через неузгодженість організаційних моментів. Банально не зібралась трійка суддів (злочини, за вчинення яких передбачено покарання більше 10 років, слухаються судом колегіально). Таким чином виникла ситуація, коли термін тримання під вартою не був продовжений.

  Отак дивно, чи то з чиєїсь волі, чи то з чиєї халатності, Святослав Х пішов із зали суду. Як і коли його знову затримають поліцейські, бо сумнів щодо його відсутності на наступному судовому засіданні немає, і що за цей період він накоїть – залишається на совісті… ну, ви, певно, зрозуміли кого. 

  До речі, оголошення у розшук, за процедурою, відбувається після 3 неявок у судове засідання. 

Начальник ВК ГУНП в Житомирській області  Алла Ващенко

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 17/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework