За добу поліція «розкуркулила» наркозаготівельників у чотирьох районах Житомирщини

  Найбільш «врожайними» на нарковмісні рослини виявилися обійстя жителів Андрушівського, Коростенського, Новоград-Волинського районів та м. Житомира. Звідти поліція вилучила понад 200 кущів і рослин коноплі, її сухі запаси, макову соломку і метадон. За всіма фактами нині розпочаті кримінальні провадження.

    Одразу за двома адресами у м. Новограді-Волинському 17 серпня працювали поліцейські, - про це повідомляє Головне управління Нацполіції Житомирщини.

  У рамках досудового розслідування правоохоронці проведи санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта кримінального провадження за фактом збуту наркотичних засобів, 52-річного звягельчанина. У результаті з його будинку поліцейські вилучили порошкоподібну речовину, схожу на метадон, і подрібнену рослинну суміш, схожу на канабіс.

  За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ. Вилучене направлено на експертне дослідження. Вирішується питання про обрання фігурантові міри запобіжного заходу.

  Того ж дня у ході профілактичних заходів щодо перевірки законності перебування на території України іноземців поліцейські з дозволу суду навідались за місцем проживання у райцентрі 30-річного раніше судимого громадянина Азербайджану. Окрім самої перевірки, у правоохоронців була інформація про можливе зберігання чоловіком наркотиків.

  Відтак під час обшуку у будинку було виявлено по кілограму макової соломки та подрібненої коноплі, а також пляшку з уже готовим опієм. На присадибній ділянці поліцейські виявили кущі нарковмісних рослин – з десяток конопель. Усе вилучене нині направлено на експертне дослідження.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.1 ст.309 та ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку та конопель).

  Ще одного наркозаготівельника поліція викрила у с.Ушиці Коростенського району. За місцем проживання 18-річного студента одного з професійних навчальних закладів регіону правоохоронці виявили і заборонену агрономію, і, вочевидь, перший зібраний врожай.

  Виплекану плантацію коноплі з майже сотні рослин поліцейські вилучили з городу, ще понад 3 десятки кущів – з горища будинку, де вони висушувався і зберігався зібраний запас.

  80 буйних півтораметрових кущів коноплі виявили оперативники Андрушівського відділення поліції просто у центрі міста. Зухвалий 34-річний місцевий житель виплекав їх біля свого будинку, за його ж словами, для себе і друзів. Раніше чоловік не потрапляв у поле зору правоохоронців. Тепер же за вирощування нарковмісних рослин йому може загрожувати покарання від обмеження волі й аж до тривалого ув’язнення.

  В обласному центрі поліцейські також 17 серпня викрили конопляного селекціонера. У ході санкціонованого обшуку на присадибній ділянці правоохоронці вилучили рослини коноплі. Господар також вирощував нарковмісні культури в окремих горщиках. Сировину та насіння збирав і висушував у власному помешканні, звідки запаси і були вилучені та направлені на дослідження.

  – На території регіону продовжується проведення активного етапу оперативно-профілактичних заходів під назвою «Мак 2017». Загалом з присадибних ділянок жителів області уже вилучено понад 28 тисяч нарковмісних рослин. Більшість з них – більше 24 тисяч – це снотворний мак, решта – рослини коноплі. Відкрито близько 150 кримінальних проваджень за фактами посіву та незаконного вирощування заборонених законом рослин. 58 особам уже оголошено про підозру у причетності до вчинення подібних правопорушень, - повідомив загальні результати цієї роботи заступник начальника ГУНП Житомирщини Валерій Бондар.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 18/08/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework