«Ходять, бродяжать, випрошують у людей їжу»: Чому відібрали дітей у житомирських рідновірів?

  26 червня цього року голова Тетерівської сільської ради Валентина Ільницька підписала розпорядження № 78–о, у якому йдеться про негайне відібрання трьох дітей у Свєтозари Батенькової та Дмитра Шевелюка, які мешкають у с. Буки Житомирського району.

 

  Богдану, Ангеліну та Лева у батьків відібрали того ж дня, коли було видане розпорядження. Нині діти перебувають у комунальній установі «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей “Сонячний дім”» (м. Житомир).

  За що відібрали малолітніх дітей у родини, та як планують повертати Свєтозара та Дмитро своїх дітей? На ці питання нам особисто відповіли самі батьки, а також Валентина Ільницька. 

  «Діти цілими днями надані самі собі, за ними не ведеться належного нагляду. Чому саме ситуація дійшла до того, що вже довелося забрати дітей? Мало того, що ці діти бродяжать тут, у нас в селі Тетерівка, так вони ще й самі ходять купатися на річку, без нагляду дорослих, а також самі їздять до Житомира, де у “Торговому центрі”, у “Глобалі” ходять, бродяжать, випрошують у людей їжу. Запитуєш у дітей: що ви сьогодні їли? А вони й відповісти не можуть нормально, бо, очевидно, харчуються ці діти нерегулярно, і не зрозуміло взагалі чим. Побачивши вдома у цієї родини якусь намочену кашу, не зрозуміло коли приготовану, я вже нічому не дивуюся. За дітьми ніхто не дивиться, і ми не могли допустити, щоб це продовжувалося далі. 

  Мама дітей заявляє, що у неї дві вищі освіти, і вона сама знає, як виховувати дітей. Родина просто не хоче йти з нами на контакт. Ми працюємо з ними вже два роки, а ніяких зрушень немає, наша праця не привела до якихось нормальних результатів. Ми залюбки повернемо батькам їх дітей, але лише після того, як коли вони, особливо мама, зрозуміють, що варто змінити на краще свій спосіб життя і почати належним чином доглядати за дітьми! Я сама розумію, що відбирати дітей у батьків — це вже остання міра. Варто робити все, щоб діти залишалися у родині! Я завжди виступаю лише за це», — коментує ситуацію голова Тетерівської сільської ради Валентина Ільницька.

  Самі ж батьки висловлюють свою, зовсім іншу точку зору. Вони в один голос заявляють, що докладуть усіх зусиль, щоб довести протизаконність та неправомірність дій працівників соціальної служби і керівництва Тетерівської сільської ради, а також будуть звертатися до всіх можливих інстанцій. 

  «Дітей у нас відібрали безпідставно, без фактів та насильно! Діти виховуються в атмосфері любові та здоров’я. У рішенні Тетерівської сільської ради зазначено, що причиною відібрання дітей є те, що їхньому здоров’ю і життю загрожує постійна небезпека. 

  Ми — вегетаріанці. Вживаємо молочні продукти. Раціон дітей збалансований та повноцінний. За обсягом денного раціону він більш об’ємний, аніж у більшості людей. Діти їдять часто і майже дорослими порціями. У нашому раціоні є: овочі, фрукти, горіхи, зелень, олія, різні масла, різні калорійні насіння, молочні продукти;  все це — у різноманітних стравах:  і печене, і  тушковане, і варене. Результат: наші діти здорові. Відсутня потреба  зверненні до медиків (лише кілька разів були у стоматолога).  

n 0307171 2

  У старшої доньки Богдани є телефон. Вона має постійні кишенькові гроші у достатній кількості, які отримує від нас та наших родичів. Жителі с. Буки, як і деякі люди в Житомирі, регулярно вмовляли наших дітей їсти їхню їжу. Звісно, коли діти відмовлялися, то люди журилися. Бувало, діти не відмовлялися і пробували їжу інших. Разом з дітьми ми регулярно відвідуємо різносторонньо-оздоровчі семінари, тренінги у різних куточках України, часто — у Житомирі. Наша родина бере участь у різних громадських заходах. 

  Наші діти прагнуть повернутися в родину! Коли ми в черговий раз, 28 червня, провідали своїх діток у “Сонячному домі”, то виявили, що в нашої доньки Ангеліни з'явився висип, чого раніше не було, коли діти були з нами вдома. Лев, Богдана, Ангеліна — повноцінно розвинені, самостійні, розумні, енергійні і соціально адаптовані. Зазначу, що ми постійно їх провідуємо. Все, що на нашу родину наговорюють недоброзичливці, немає за собою ніяких доказів та непідтверджене фактами! Протизаконні та неправомірні дії працівників соцслужби, поліції та Тетерівської сільради будуть висвітлені та винесені на загальний огляд», — зазначає мама Богдани, Ангеліни та Лева.

 Варто зазначити, що родина сповідує рідну віру — рідновірство (воно відтворює давні живі традиції слов’ян по священним текстам — Ведам, а також вчить спілкування  та взаємодії з природою і живими енергіями).

  У рішенні Тетерівської  ОТГ зазначено, що служба у справах дітей та сім'ї виконкому Тетерівської сільської ради письмово повідомляє службу у справах дітей Житомирської райдержадміністрації та прокуратуру про негайне відібрання батьків у дітей. Окрім того, ця ж служба здійснила підготовку документів для звернення органу опіки й піклування сільської ради до суду про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав. Контроль за дотриманням розпорядження Тетерівська сільська рада лишає за собою. Ми ж, в свою чергу, слідкуватимемо за подальшим розвитком подій цієї історії та повідомлятимемо інформацію на нашому сайті.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

17 комментарии

  • Бодхипрем

    написал Бодхипрем

    Понедельник, 31/07/2017

    В Буках 18!!!! семей алкашей с детьми. 18!!!!!. Их дети нахрен никому не нужны. Где они ходят, что едят, на эскалаторах или качелях или клей нюхают, всем срать. Видя их брезгливо морщаться или равнодушно занимаються своими делами. А тут раз... и забрали детей у семьи военного пенсионера и педагога, которая разочаровалась в системе образования (А кто-то будет говорить, что у нас все в порядке с системой образования). Всем не все равно, что мать босая (типа это хуже, чем бухать), что дети сами гуляют (а мы что, не сами гуляли? когда телефонов и интернета не было?). Нормальные, хорошо развитые, здоровые, веселые дети. Со своими тараканами (а у кого их нет). Семья здоровая и оппппа... забрали детей. А у алкашей пусть смотрят на драки и пьянство. Кому они нахрен нужны. И алкаши и их дети. Суть не в том, что не нужно принимать мер, если что то не так. Суть в приоритетах. Не мараться о агресивных алкашах. Зато радикально поступать с непонятной, но доброй семьёй, под видом заботы о их детях. Вот тут что то не так....

    Пожаловаться
  • Вогрут...

    написал Вогрут...

    Понедельник, 17/07/2017

    Трупоїди від яких смердить як із вигрібної ями вирішили,що така сім'я не повинна виховувати своїх дітей...

    Можливо ця справа зачепить якогось адвоката,який сповідує подібний світогляд і допоможе цій чудовій сім'ї...

    Пожаловаться
  • Ирэна Егорова

    написал Ирэна Егорова

    Понедельник, 17/07/2017

    Сама лично видела этих детей, вид очень печальный!! весна холод собачий люди носят ботинки, дети раздеты, босые, грязная одежда, волосы не чесаные(такое чувство что вши), без присмотра бегали в торговом центре в кафе "Час поїсти" катались на экскалаторе, лазили по перилам, мама же сидела спокойно с планшетов за 6-7 тыс грн. не реагировала, что дети сами себе бегают, с экскалатора перегинаются, в конце концов что с ними может случится что-то на экскалаторе!!! Это был ужасс!!! Угроза жизни их есть и больша!!! Конечно детки хотят жить с родителеми, по скольку они не видели лучшей жизни, для них это норма!! не однократно видела их самих без мамы!!! Конечно сейчас лучше всего прикрываться верой, типа здоровым образом жизни!!! Поддерживаю решение местной власти!!

    Пожаловаться
  • Александр

    написал Александр

    Суббота, 08/07/2017

    2 Нестеренко Ірина

    До чого тут віра? Якщо діти не отримують повноцінного харчування та захисту, то немає різниці яку релігію сповілують батьки.

    "написал Ириша

    Вторник, 04/07/2017

    Следующим шагом будут отбирать детей которых родители не кормят конфетками РОШЕн"

    У вас, Ириша, мозг разлагается, обратитесь пока не поздно к врачу.

    Пожаловаться
  • Александр

    написал Александр

    Суббота, 08/07/2017

    Какие 2 высших образования? Море ошибок, не говоря уже о содержании:

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=299400320513638&id=100013310164429

    И эта показушная "просветлённость"! Истинно просветлённому не надо никому ничего доказывать. Эта же прётся туда, где побольше народа, например на Джазомир, и прям из кожи вон лезет, выделываясь и показывая какая она вся духовная. Фальш и показуха.

    Пожаловаться
  • Дмитрий

    написал Дмитрий

    Пятница, 07/07/2017

    Сколько ненависти в .. даже не в статье, а в том низком факте - отобрали здоровых и жизнерадостных детей у живых, мудрых, светлых родителей. Видимо за то, что воспитываются они не так "как положено", робото-рабами, а свободными, самостоятельными и ответственными, сильными и здоровыми.

    Пожаловаться
  • Светозара

    написал Светозара

    Пятница, 07/07/2017

    На страничке в fb размещаю некоторые подробности данной истории. Прошу помощи детям из приюта " Солнечный дом ". Детям из неблагополучных семей. Предметы перечислю. Очень приветствуются витамины живые : фрукты - ягоды. Особенно важно практическое воплощение задачи по арт- терапии. Да, заменить любовь родителей невозможно, но дать и открыть ребенку его таланты и возможности необходимо. Дабы ребенок понял, что он нужен этому Миру. И то, что он умеет востребовано. Нужен спонсор проведения мастер - классов по Арт - терапии. Буду благодарна любым, но реальным и практическим подсказкам.
    P.S. В ближайшие дни соберемся со всеми, реально желающими помочь, и сделаем для всех детей обереги ( сакральные куклы мотанки). Тогда в материальном воплощении Ваша искренняя забота будет не просто переживанием, а эффективной и результативной помощью.

    Пожаловаться
  • Ирина

    написал Ирина

    Четверг, 06/07/2017

    По словам Светозары приюту "Солнечный дом" нужны: посуда, постельное бельё, нательное бельё, средства гигиены для всех детей, содержащихся там.
    Волонтеры и благотворители - откликнитесь!!!

    Пожаловаться
  • Милла

    написал Милла

    Четверг, 06/07/2017

    Проверили? отпустите детей к родителям и не травмируйте и займитесь детьми которые живут в алкашных семьях где вонь и еду приносят и варят с мусорок!!!! А чистые детки может кому то понадобились? У меня ребенок питается хорошо и родные бабушки кормят но вы знаете мы когда на улице гуляем и видим что кто то ест тоже кричим что хотим кушать!!!! Люди вокруг тоже думают что он постоянно голодный то давайте таких деток тоже в приюты!? А может подумаем лучше!!!

    Пожаловаться
  • Нестеренко Ірина

    написал Нестеренко Ірина

    Вторник, 04/07/2017

    Я цю маму знала ще дитиною. Було щире відкрите дитя, ходила до нас любуватись нашими курочками. Годувала їх з рук. Дві вищі освіти - це теж чогось варте. Люди не вписуються в чиєсь розуміння світу? А ми на себе часто дивимося збоку? Давайте заберемо дітей у католиків, у православних, у іудеїв, бо їх віра не схожа на нашу! Це вже було, і називається це СОВОК. Який стрес для дітей - хто-небудь про це подумав?
    Діти в сім"ях алкоголіків страждають від насильства - займайтесь ними. Ні, створюють видимість роботи там, де їх втручання тільки шкодить. Може, на хабарі сподіваються від нормальних батьків?

    Пожаловаться
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework