Ірина Ковальчук: «Запрошуємо усіх долучатися до кожного заходу у межах святкування Дня Молоді, адже буде весело, цікаво, та видовищно!»

Саме такими словами начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради заохочує долучитися житомирян та гостей міста до святкувань Дня молоді.

om 210617112 1«Цього року ми святкуватимемо День молоді два дні поспіль. 24 числа, з 12:00 до 20:00 у нас буде  дуже цікава літня фотосушка на вул. Михайлівській. З 12:00 до 17:00, теж на цій вулиці, стартує територія ідей від громадських організацій, яка буде розміщуватися на вулиці Михайлівській, де кожна громадська організація покаже себе, свої успішні проекти, поділиться планами на майбутнє. Від управління молоді та спорту Житомирської міської ради будуть розміщені локації, де буде проводитися опитування молоді, її позицій, демократичного виховання. Локації будуть дуже цікаво оформлені. Запрошуємо їх побачити.

 У суботу, 24 червня о 15:00, на імпровізованому подіумі (на вул. Михайлівській) відбудеться показ мод «Просто бути гарною», де будуть представлені моделі джинсового одягу саме для молоді. Далі, з 16:00 до 19:00, на Майдані Корольова розпочнеться турнір з кікбоксингу WAKO під назвою «Воїни світла». Це  патріотично-спортивний захід на підтримку 95-ої ОАЕМБр, на якому буде і спорт, і шоу, і кікбоксинг, і військові приїдуть на військовій техніці. Буде дуже захоплююче видовище. Ми запросили на захід  і громадських активістів, і бійців АТО, щоб і вони змогли ним насолодитися та подивитися на цікаве шоу.

 О 17:00 у нас розпочинається фестиваль сучасної музики «Світло серед дерев», у якому візьмуть участь такі українські гурти, як "Viviénne Mort", "DAKOOKA" та відомі житомирські гурти "RETRO 21" і "ZERNO". А у Гідропарку цього дня, з 21:00 до 01:00, відбудеться спортивне орієнтування з  компасами "В пошуках цвіту папороті". Спортсмени та молодь будуть шукати папороть.

На усі заходи потрібно буде зареєструватися. Це можливо зробити у спільноті в соціальній мережі Facobook, де вказані контактні номери телефонів, або ж прийшовши прямо на захід, де учасники теж матимуть змогу зареєструватися одразу на місцевості», ― розповідає Ірина Ковальчук.

Продовжаться святкування Дня молоді наступного дня, 25 червня. Ірина Ковальчук також розповіла й про те, які ж заходи відбуватимуться у неділю:  «Вперше в Житомирі, з 12:00 до 14:00, ми організовуємо велопарад дівчат на вулиці Михайлівській. У кількох містах України подібні заходи вже проводилися, але не в нашому місті.  Зазначимо, це не означає, що хлопці не можуть брати участь у велопараді. Навпаки, ми закликаємо чоловіків приїхати зі своїми дівчатами, жінками, запрошуємо усіх учасників зі своїми другими половинками відвідати наш захід. Цим велопарадом ми хочемо показати, що дівчата, жінки ― такі ж самі користувачки міського простору, як і чоловіки. Не обов’язково бути спортсменкою, можна бути звичайною мамою, чи бізнес-леді, аби сісти на велосипед і їздити містом. Для себе ми використаємо цей захід, аби поспілкуватися з дівчатами, жінками, щоб зрозуміти, наскільки жінкам зручно пересуватися містом на велосипеді, зокрема, їздити на ровері на роботу, возити на велосипеді дітей до садочків тощо.

Читайте також: Патріотичні флеш-моби, конкурси, гала-концерт українських виконавців: у житомирській Ракушці святкуватимуть День молоді

Також запрошуємо усіх відвідати такі цікаві заходи: змагання зі стріт воркауту та танцювальний флешмоб, з 16:00 до 18:00 на Михайлівській та літературний префоманс "Стихійні", теж на цій вулиці, з 18:00 до 19:00. Пропонуємо долучитися до Третього Міжнародного дня йоги, який відбудеться за підтримки посольства Індії. Місце та час проведення:  парк ім. Юрія Гагаріна, з 10:00 до 16:00. Вважаю, що цікаво буде побачити відбірковий етап на Чемпіонат України зі стрітболу. Буде облаштована спеціальна локація, на якій буде комфортно змагатися та грати.

Окрім цього, запланований показ фільму у межах «Фестивалю Європейського кіно». Він розпочнеться о 10:00 у Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. Івана Огієнка, а продовжиться увечері, о 22:00 на Михайлівський, де буде показано останній фільм. Це буде молодіжна кінострічка про молодь, у тому числі й про молодь з особливими потребами. Для того, щоб фільм легше сприймався, його знято у трішки жартівливій, веселій формі. Тож ми запрошуємо закінчити тиждень і вихідний день тут, на Михайлівській, за переглядом кіно, під теплою ковдрою. Та й взагалі запрошуємо усіх долучатися до кожного заходу у межах святкування Дня Молоді, адже буде весело, цікаво, та видовищно!

Як розповіла Ірина Ковальчук, основні фінансові витрати лягли на плечі Житомирської міської ради. В організаторів є фіксований бюджет ― 50 000 гривень на усі заплановані заходи. Хоча, звісно ж, є і певна спонсорська допомога.  Повну програму заходів ви можете переглянути у нашому матеріалі.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 червня, виконавчий комітет підтримав план відзначення у Житомирі Дня молоді, який відбудеться 24 та 25 червня.

om 210617112 2

Катерина Дейнека 

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 21/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework