Лялькових справ майстер

Не всі діти та їхні батьки, котрі приходять у Житомирський академічний обласний театр ляльок на вистави, здогадуються про те, що багато казкових персонажів, із якими перед ними виступають артисти, зроблені руками провідного майстра з виготовлення ігрових ляльок Сергія Соловйова.

 

om 20061791 1

Нині майстру важко порахувати, скільки ж насправді виготовив ляльок за п’ять років роботи в театрі, адже лише у новорічних виставах задіяні по п’ятьшість персонажів.

— Найцікавішими та найскладнішими моїми роботами є ляльки для спектаклю «Сонечко всередині», — розповідає Сергій Соловйов. — Виготовляв механічні частини ляльок, адже їх зовнішність — справа рук відомої житомирської майстрині Валентини Жигунової. Довелося виготовляти ляльки із складною механікою. Виконав завдання режисера: коли лялька обривала волосінь маріонетки, все одно залишалася «живою». До речі, це був мій дебют у ляльковому театрі.

У подальших творчих планах Сергія було створити маріонетку. Першою такою лялькою, що «вміла» ходити, танцювати, грати на роялі, говорити став «піаніст Багі». Щоб лялька не припадала пилюкою в майстерні, Сергій Соловйов вирішив «вивести її у світ». Так з’явився вуличний театр маріонеток «Комплімент».

— Нині багато вуличних «маріонеточників» є в Чехії, Бельгії, Італії, — розповідає Сергій Соловйов. — В Інтернеті дізнався про особливості їхніх виступів. Тому придбав рояль, динаміки та вийшов на вулицю Михайлівську. Дехто зі знайомих мене відмовляв, вважаючи, що у Житомирі до такого аматорства ставляться як до жебракування. Але, виступаючи із Багі, побачив, що людям це подобається.

Згодом у «піаніста» з’явилася «подруга Ізабелла». Для нових номерів Сергій виготовив інших маріонеток… Одна з останніх робіт — самопроголошений король лемурів Джуліан XIII із мультфільму «Мадагаскар». Діти від нього у захваті.

Сергій Соловйов вважає себе щасливою людиною, адже займається улюбленою справою.

 

 

 

 

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 20/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework