Ірина Давидова: «Для того, щоб був поштовх у вирішенні проблеми зі сміттям, до цього повинна долучатися й влада»

У межах урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста Житомир» працівники та студенти ЖДТУ проводили декілька заходів. Серед них був семінар-дискусія «Екологічна безпека твердих побутових відходів» із представниками ОСББ на майданчику біля обласної бібліотеки ім. О.Ольжича.

om 19061773 1«У мене дуже позитивне враження від цього семінару-дискусії. Були представники різних верств населення: представники ОСББ, представники науки, представники організації, яка займається збором і сортуванням відходів для переробки, представники громадських організацій, які власними силами розчищали береги річки Тетерів та Кам'янка. Мені сподобалося, що були різні думки, багато чого обговорювалося. Радує те, що люди налаштовані позитивно, вони готові збирати, сортувати та переробляти сміття», — розповідає Ірина Давидова, доцент кафедри екології ЖДТУ.

Як зазначила пані Ірина, учасники дискусії зійшлися на тому, що проблема полягає у самій нашій державі. Навіть якщо люди готові вирішувати проблему зі збором, сортуванням, утилізацією сміття, то в Україні не створені належні умови для цього.

«На сьогоднішній день наша ціль — донести до громадськості, особливо дітей та молоді, що це потрібно робити. Але для того, щоб був поштовх у вирішенні проблеми зі сміттям, до цього повинна долучатися й влада. А без представників влади, без їх активних рішень та рішучих дій, ми самі, на жаль, цього зробити не зможемо», — переконана Ірина Давидова.

Читайте також: Розвиток велоруху в Житомирі та вечір велосипедного кіно просто неба: у Житомирі відбувся ще один захід у межах «Майстерні міста». ФОТО

«На прикладі нашого університету хочу розповісти, що у своєму навчальному закладі ми запровадили збір використаних батарейок. Восени минулого року ми поставили в університеті великий контейнер, який сьогодні заповнений вже більше, аніж на половину. Я знаю, що його наповнюють не лише наші студенти та викладачі, а й люди, які не навчаються і не працюють в ЖДТУ. Через своїх знайомих, друзів, які мають стосунок до університету, вони передають використані батарейки.

Також на своїй кафедрі ми збираємо вторинний папір і не викидаємо його, а здаємо. Наскільки мені відомо, ця практика поширена і на багатьох інших кафедрах ЖДТУ. Сподіваюся, що через півроку, або ж через рік ми зможемо поставити в Житомирі декілька урн і проводити в місті сортування сміття.

Хоча б для себе, хоча б для свого університету. Я вважаю, що потрібно самому дбати про екологію та чистоту навколишнього середовища, свого населеного пункту, і популяризувати ці ідеї серед інших», — наголошує пані Ірина.

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 19/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework