Житомир отримав повноваження з контролю над будівництвом

21 листопада в рамках децентралізації системи держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримала громада міста Житомир.

Відповідний акт приймання-передавання справ підписали Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев та міський голова Житомира Сергій Сухомлин, про це повідомляє прес-служба міської ради.

Таким чином, Житомир став 14-м обласним центром, який отримав функції держархбудконтролю. Тепер місцева влада зможе самостійно контролювати будівництво та здійснювати надання адміністративних послуг в будівельній сфері, що створює додаткові зручності для мешканців. Крім того, це надасть нові можливості для залучення інвесторів у будівництво, та, відповідно, прискорить модернізацію соціальної, житлової та промислової інфраструктури міста.

«Житомир – це привабливий майданчик для реалізації масштабних інвестиційних проектів. Після деякого падіння показників у будівництві в минулих роках сьогодні у будівельній галузі міста спостерігається впевнене зростання. З отриманням повноважень держархбудконтролю Житомир матиме всі механізми, щоб вийти на новий рівень обсягів будівельних робіт», - повідомив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

У свою чергу міський голова Сергій Сухомлин заявив, що для Житомира отримання нових повноважень надзвичайно важливий момент для історії розвитку міста.

«У рамках децентралізації місцева влада самостійно реєструватиме й надаватиме дозвільні документи на будівництво об’єктів І-ІV категорій складності. Для нас це не тільки додаткові повноваження, а й велика відповідальність. Відсьогодні ми не киватимемо на чиновників у Києві, що вони надали дозвіл на те, чи інше будівництво без згоди місцевої влади та громади. Наше завдання створити всі умови у спрощенні отримання дозволів для розвитку бізнесу та створенні нових робочих місць. У свою чергу, місцева громада напряму контролюватиме цей процес», - сказав він.

Станом на сьогодні повноваження держархбудконтролю отримали вже 14 обласних міст: Київ, Одеса, Дніпро, Ужгород, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Харків, Суми, Херсон, Маріуполь, Житомир.

Последнее изменение Понедельник, 21/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework