×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині проживає 4076 переселенців

Про це проінформував представників засобів масової інформації голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час брифінгу з актуальних питань життєдіяльності області 16 вересня, - повідомляє прес-служба ОДА.

Станом на 15 вересня 2014 року на Житомирщині перебуває 4076 переселенців зі сходу та Криму, в тому числі інвалідів та людей похилого віку – 869 та дітей – 1502. Зокрема, з Донецької та Луганської областей прибула 3851 особа, з АР Крим – 225.

Основною проблемою у цьому питанні, за словами очільника області, є розміщення цієї категорії громадян у соціальних закладах регіону, у яких на сьогодні проживає 765 осіб. Переселенців розміщено у готелі «Житомир», санаторії «Тетерів», санаторії «Дениші», спортивно-оздоровчому таборі «Олімпієць», готелі «Спортивний» та Житомирському і Коростенському геріатричних пансіонатах. 3311 чоловік знайшли прихисток у родичів та близьких. Найбільше переселенців розміщено у містах Житомирі та Коростені, а також у Коростишівському та Житомирському районах, а найменше - у Лугинському, Червоноармійському, Народицькому та Володарсько-Волинському районах.

836 дітей з сімей переселенців розпочали навчальний рік у школах області. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський зауважив, що всі діти були забезпечені канцелярським приладдям. Вирішуються питання щодо забезпечення цих учнів одягом на осінньо-зимовий період.

Нагадаємо, що рішенням обласної ради від 26 червня 2014 року №1221 була прийнята Програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з АР Крим та східних областей України на територію Житомирської області, на реалізацію якої передбачені кошти в сумі 2 млн.грн. Із зазначеної суми на сьогодні вже використано 348,1тис.грн., з них 326,2 тис.грн. відшкодовано установам та організаціям за фактично понесені витрати, пов’язані із тимчасовим проживанням громадян, та 21,9 тис.грн. для надання матеріальної допомоги переселенцям, які потрапили в скрутне матеріальне становище.

n170914571

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework