×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

То хто ж переміг на Перемоги 13-А?

Ще в березні на площі Перемоги 13-а розпочалася реконструкція кафе «Смачна зупинка», а розмови навколо цього не вщухають і досі. Що ж викликало такий резонанс серед житомирян? 

У 2014 році Міська рада дає дозвіл на проведення будівельних робіт за адресою площа Перемоги 13-а. Замовник – П.С. Маліновський. Отже, теоретично маємо реконструкцію кафе «Смачна зупинка», але чи не стане ця реконструкція ще однією корупційною і незаконною схемою у нашому місті? Адже на підставі генерального плану міста територія, огороджена під забудову, лежить в межах червоних ліній. Більше того, вона розрахована для зелених насаджень. Тому цей дозвіл суперечив нормам проведення будівельних робіт та реконструкції.
Також у паспорті об'єкта, що будується вказано: «Реконструкція павільйону громадського харчування під кафе з зупинкою громадського транспорту за адресою: майдан Перемоги, 13-а в м. Житомирі», про що громадська активістка Ірина Коцюба на своїй сторінці у Фейсбуці пише: «В ДБН А 2.2-3-2014 «Склад та зміст проектної документації на будівництво», чітко визначено поняття «реконструкція». «...Реконструкція передбачає повне або часткове збереження елементів несучих і огороджувальних конструкцій ...» Містобудівним розрахунком на підставі якого видані містобудівні умови на реконструкцію – не передбачено збереження несучих та огороджувальних конструкцій, ні повного, ні часткового. Тому цей об'єкт класифікується як нове будівництво».
Але у 2016 році, коли стару будівлю вже розібрали, було здійснено ряд нових перевірок уже не лише житомирськими інспекторами, а й київськими. Саме представники з київської Державної архітектурно-будівної інспекції скасували Декларацію на початок будівництва через порушення, які чомусь житомирська ДАБІ не побачила…


Але є ще одна сторона медалі. Днями відбулося засіданні комісії з питань архітектури та будівництва громадської ради при Житомирській облдержадміністрації. На якому проектувальник нового об’єкту зазначив, що претензії Державної архітектурно-будівельної інспекції стосувалися документації, яку замовила і затвердила міська рада.


В Житомирському управлінні архітектурно-будівельної інспекції зазначили, що за результатами перевірки було вирішено взагалі відмінити містобудівні умови і обмеження для цієї реконструкції.
Крім цього, Управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради фактично «умиває руки» і заявляє, що Міська рада не готувала взагалі рішення щодо надання дозволу на розроблення детального плану та реконструкції павільйону кафе «Смачна зупинка». І це при тому, що пан Маліновський заявляє, що має на руках цей детальний план із печатками і протоколами Міської ради.


Тому підприємець Олег Маліновський вже звернувся до суду з позовом на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України. Адже на даний проект, за його словами, витратив більше ста тисяч доларів. До того ж, стару будівлю закладу вже розібрано, тому підприємець втратив весь дохід від кафе.
Отже, вся складність і суперечність цієї проблеми у тому, що найчастіше влада займається замилюванням очей житомирян, замість реальних справ і боротьби із протизаконними схемами.


І варто не забувати, що крім цих двох сторін однієї медалі, які ми розглянули, є ще одна і найважливіша сторона – прості громадяни, які проходять проїзною частиною дороги через те, що у них практично «вкрали» частину пішохідної зони.

Последнее изменение Пятница, 24/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework