В Житомирі стартував механізм доступного кредитування для соціальних підприємств

У Житомирі презентували Програму соціального інвестування WNISEF.

З метою вирішення актуальних соціальних проблем в Україні, Програма соціального інвестування WNISEF розробила механізм доступного кредитування соціальних підприємств, який реалізується спільно з комерційними банками-партнерами.

Згідно даній програмі будуть надаватися кредити від 250 000 до 2 500 000 гривень. Кредитна ставка складатиме від 5% до 10% (розмір ставки буде встановлюватися кредитним комітетом програми індивідуально). Термін кредитування встановлений до 36 місяців для придбання обладнання, нерухомості і 24 місяці для поповнення обігових коштів. Умови видачу кредиту можуть бути 100% (одноразова уся сума кредиту) або не відновлювана кредитна лінія ( видача суми кредиту кількома траншами). Власний внесок має становити від 10% до 30%. Для погашення кредиту можна встановити класичний графік (% нарахування на залишок заборгованості по тілу кредиту), або ж інший зручний спосіб, але за згодою банку).

«Організація, яка надає кредити, вона повністю робить фінансову експертизу певного підприємства, дивиться на історію цього підприємства та визначає його платоспроможність. Якщо було визначено, що все гаразд, то Програми соціального інвестування визначає, як вона може забезпечити реалізацію задуму», – зазначив менеджер Програми соціального інвестування WNISEF Василь Назарчук.

Соціальні підприємства мають відповідати 3 основним критеріям, щоб скористатися підтримкою Програми соціального інвестування WNISEF:

1. Бути зареєстрованою юридичною особою, відповідно до чинного законодавства України, або фізичною особою-підприємцем та здійснювати комерційну діяльність;
2. Мати чітко прописану в офіційних документах соціальну (екологічну) мету своєї діяльності;
3. Мати чітко прописаний механізм розподілу прибутку, де буде видно скільки відсотків прибутку спрямовується на соціальну мету.

 

 

 

Последнее изменение Среда, 22/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework