×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Геннадій Зубко: Обсяги ринку енергоефективності України сягають 40 млрд євро

Вже цього року на енергоефективні заходи, зокрема компенсацію теплих кредитів, з державного бюджету виділено 800 млн. гривень.


Фонд енергоефективності, презентація якого відбудеться найближчим часом, забезпечить громадянам право на компенсацію тіла кредиту, зокрема тим, хто потребує субсидій.
Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час ІІ Форуму енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель», що відбувається 12 травня у Києві, передає «Урядовий портал».
На його думку, посилення енергонезалежності – єдиний правильний шлях до зниження залежності від імпортованого газу. «Ця політика здатна перетворити Україну на експортера газу. Ми рухаємось до зменшення споживання, економії і підвищення якості послуг», - наголосив Геннадій Зубко.
Він відзначив величезні обсяги українського ринку у контексті заходів енергоефективності. «Вони сягають 40 млрд. євро. Відповідні заходи будемо впроваджувати протягом 8-10 років. Це – шлях України до європейських стандартів з точки зору нашої асоціації з ЄС та перспектива членства у Євросоюзі», - зазначив урядовець.
Віце-прем’єр-міністр України зауважив, що міжнародні фінансові донори готові підтримувати Україну на цьому шляху. «Наші партнери з МФО, Світового банку, ЄІБ, ЄБРР тощо готові надавати кошти на дуже лояльних умовах, зокрема на 22-30 років і під невеликий відсоток. Нам потрібно, щоб кошти від модернізації комунальних підприємств перейшли на житловий сектор», - підкреслив Геннадій Зубко.

Последнее изменение Четверг, 12/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework