У Житомирі обговорили тенденції розвитку органічного сільського господарства

У Житомирському національному агроекологічному університеті 19 квітня, товаровиробники області мали можливість ознайомитися з органічним виробництвом, взявши участь в обласному форумі, який відбувся у рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні».

Про це повідомляє прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету.

Мета заходу – залучення до органічного виробництва малих та середніх форм аграрного бізнесу.

У заході взяли участь фахівці з Чехії, міжнародного сертифікаційного органу «Органік стандарт», науковці, товаровиробники.

Начальник управління агропромислового розвитку Руслан Кирилюк зазначив: «Органічне виробництво на Житомирщині розпочало свою історію у 2008 році з ПП "Галекс-Агро" у галузі рослинництва. На сьогодні це ж підприємство має і високорозвинену сферу органічного тваринництва. Досвід директора "Галекс-Агро" Олександра Ющенка поширювався і на ряд інших підприємств в області: "Агровест-Груп", "Полісся-Інвест", фермерське господарство "ВЕС", товариство "Беррі-Агро"».

У 2014 році на Житомирщині почав працювати перший в Україні завод сертифікованої органічної молочної продукції «Органік Мілк». Планується, що до кінця поточного року в області запрацює також підприємство з переробки органічного м’яса.

Присутні дізналися, що собою являє органічна продукція, як відбувається сертифікація та контроль якості, а також про міжнародний досвід та поради для України щодо розвитку органічного сільського господарства.

 

Последнее изменение Среда, 20/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework