Версия для печати

Блог у житті людини

Блог у житті людини

   Трішки історії

 

  Термін «блог» був створений шляхом скорочення слова «Веблог» (англ. weblog – «мережевий бортовий журнал»). Це зробив П. Мерхольдз, який у квітні 1999 р. розмістив у своєму блозі Peterme.com фразу «we blog», що можна перекласти як «ми ведемо блог». Першим блогом вважають сторінку Т. Бернерса-Лі, де він, починаючи з 1992 р., публікував новини.

  Що таке блог?

  Блог – це інформативний веб-сайт або онлайн-журнал, який відображає найновіші повідомлення. Він має регулярно оновлюватися і зазвичай його веде окрема особа або невелика група людей. Позиція і думки в блозі найчастіше стосуються однієї або декількох суміжних тем.Для чого використовувати блог? Люди користуються блогами з різних причин:–    показати усім своє хобі, улюблену тваринку, політичну спрямованість, місце в житті та ін;–    просувати свій бізнес, використовуючи різні прийоми та схеми;–    на сьогоднішній день це платформа для заробітку. Хто такий блогер?Блогер – людина, яка веде блог і ділиться з вами своїми поглядами в інтернеті з особистих і ділових причин. Ці теми можуть варіюватися від мистецтва до політики і всього, що між ними. Останнім часом деякі з блогерів самі стали знаменитостями. Для одних це робота на півставки, для інших – кар'єра на повний робочий день, а для більшості – просто хобі чи спосіб самовираження. Бути блогером ще ніколи не було так заманливо і легко. Блогери дуже мобільні й не змушені залишатися на одному місці для доставки свого контенту. Важливим чинником для просування блогу є вибір платформи, на якій він створений. Усі блоги можна поділити на два різновиди залежно від платформи створення:– створені на власному домені; –   створені на базі готової платформи. Найпопулярнішими платформами для створення блогів в Україні є:–   WordPress, яка підтримує створення автономного блога за допомогою CMS, звідки працюватиме сайт;–   Blogger і LiveJournal, які є безкоштовними та створити які може будь-хто. На успішність блогу впливає чимало чинників. Серед них:–   регулярність постигну – 20 %; –   ключовики, семантичне ядро – 30 %;–   структура тексту – 20 %; –   назва – 10 %; –   простота тексту – 20 %.

  І на завершення підіб`ємо підсумки:

  Блог – це онлайн-простір, де ви можете поділитися своїми поглядами, думками і тим, що ви робите в повсякденному житті. Ви також можете знайти послідовників, заробити гроші або поширити інформацію про те, що, на вашу думку, важливо знати іншим.Ведення блогу може бути більше, ніж просто хобі, а стати способом життя або кар'єрою. Було б важко уявити наше життя без блогів, оскільки ми читаємо їх, щоб дізнатися цікаві речі від людей з усіх верств суспільства.А ще в сучасних умовах керування бізнесом або компанією, вам буде важко без використання приголомшливої, впливової сили блогів.

При підготовці матеріалу були використані такі джерела:

Любов Омельчук

Новини Житомира

 

Прочитано 3018 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии