Гостьовий «мавпятник», «колупання в носі» і «незаконні» тренування та ще 100 млн на реконструкцію: як Бунечко розповідав про центральний стадіон

  Звітна річна прес-конференція голови Житомирської обласної державної адміністрації не обійшлась без розмов про реконструкцію центрального стадіону, яка триває роками.

   Віталій Бунечко сподівається, що основні роботи вдасться завершити за місяць і це дозволить житомирському футбольному клубу розпочати сезон І ліги в рідному місті, - розповідає Спортивний Житомир з посиланням на Житомир.інфо

  «Стадіон ми збудуємо, підрядник каже, протягом місяця. Була вже комісія ПФЛ, яка вказала на деякі неточності, котрі потрібно виправити. Такі, як гостьовий сектор, це вже вимога І ліги, ну, поставити там цей «мавпятник». Ми це все доробимо, підлаштуємо і «Полісся», ми маємо велику надію, буде грати на центральному стадіоні. Футбольний клуб вже, якщо я не помиляюсь, там проводить тренування. Принаймні, я бачив в соціальних мережах. Я не знаю наскільки це законно, але футбольний клуб «Полісся» там тренується», - каже голова Житомирської ОДА.

  За словами Бунечка, іноді для продовження робіт доводилось долати бюрократичні перепони. Деякі - в дуже оригінальний спосіб.

  «Я вам скажу, що ми вже ДАБІ «напихали» в ручному режимі. Бо є процедурні моменти, плюс хтось сидить і в носі колупається, бо в нього є терміни і він може робити це місяць. Можна робити місяць, а можна робити трохи швидше. Треба за руку взяти, посадити, казати «зробіть, будь ласка», низько кланятись. Ми це все зробили, щоб «Полісся» почало грати І лігу на «Поліссі», - каже Бунечко.

  Голова Житомирської ОДА каже: для повного завершення робіт може знадобитися ще близько 100 мільйонів гривень.

  «Нам потрібно зараз точно ввести в першу чергу. Я чітко розумів, що його потрібно весь зробити. Але для того, щоб почати рухатись далі, для того, щоб вийти на обговорення громадські… Я скажу вам, що я не хочу далі будувати стадіон. Бо скажуть, що я, як і всі - почав будувати і не довів до кінця. Тому я хочу ввести в експлуатацію те, що я отримав в спадок. А далі разом з громадськістю говорити, зробити громадські слухання. Бо добудова всього комплексу – від 70 до 100 мільйонів. Чи може громада собі дозволити такі кошти витратити на весь стадіон з тими кортами, з усім що є на пристадіонній території? Чи можемо ми це дозволити? Ми це проговоримо з жителями Житомирщини, жителями Житомира і будемо визначатись чи проєктувати. Бо навіть проєкт на таку суму буде коштувати близько 5% від суми. Тобто, це 5 мільйонів гривень. Ми в ОДА знайдемо 5 мільйонів на проєкт. Але просто зробити і щоб він валявся лежав? Це 5 мільйонів, які ми можемо витратити в іншому напрямку. А де потім взяти ще 95, щоб добудувати його і щоб він чемпіонат світу приймав? Зараз ми доробляємо першу чергу. А далі будуть громадські обговорення, щоб Бунечка не звинуватили в тому, що він як і всі пішов будувати стадіон. Мені потрібно добудувати те, що є, ввести в експлуатацію, щоб «Полісся» могло почати грати і гарно закінчити цю історію. І, можливо, почати новітню, але тільки за участі громадськості», - сказав Віталій Бунечко.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Четверг, 06/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework