Житомирська триатлетка Юлія Єлістратова фінішувала в Топ-10 на етапі Кубка світу в Австралії

  Прима українського триатлону провела відмінний підготовчий передсезонний збір, кращим свідченням чого став її виступ на етапі Кубка Світу в Мулулабі (Австралія).

  Нині весь цивілізований світ бореться з пандемією COVID-19… Цілком зрозуміло, що актуальні загрози не оминули спорту вищих досягнень: цілу низку змагань в усьому світі було відмінено або перенесено, що так чи інакше позначиться на головних спортивних форумах 2020 року – Олімпійських Іграх в Токіо та чемпіонаті Європи з футболу.

  В тім, в тих регіонах, де це можливо, змагання таки проводять – до прикладу, в Австралії відбувся етап Кубка Світу з триатлону, де спортсмени мали можливість не лише поборотися за нагороди та призові, а й за дорогоцінні бали олімпійського рейтингу. Україну на Зеленому континенті представляла єдина спортсменка – найсильніша триатлетка нашої держави Юлія Єлістратова! Вона забезпечила собі доволі стійкі позиції в олімпійській кваліфікації ще заздалегідь. Проте, враховуючи лихоманку зі змагальними календарями через коронавірус, кожен заліковий бал рейтингу тепер на вагу золота.

  В Мулулабі житомирянка виступила дуже і дуже рівно – по всіх трьох видах, вона демонструвала доволі конкурентний результат. Те, що українка застовпить за собою місце в ТОП-10 за підсумками змагань, стало зрозуміло вже ближче до завершення велосегменту. Пропустивши вперед господарок траси та двох британок, Юлія включилася в боротьбу за 7-му позицію з чилійкою Барбарою Ріверос та новозеландкою Ейнслі Торп. Єлістратова завжди вирізнялася справжнім бійцівським характером та безкомпромісністю. І навіть таку локальну битву за 7-ме місце вона вела до останніх міліметрів дистанції і таки вийшла з неї переможцем! Дівчата фінішували фактично разом – Юля випередила представницю Чилі буквально на міліметри (у дівчат однаковий фінішний час), а Ейнслі Торп – на 1 секунду! У підсумку – українка посідає 7 місце турнірної таблиці, тим самим закладає відмінний початок олімпійському сезону.

  Варто відзначити, що з огляду на ТОП-10 турнірної таблиці Юлія Єлістратова увійшла до трійки спортсменок, які представили в Австралії Європейський континент! До чільної десятки, окрім українки, потрапили також дві потужні спортсменки з Великобританії Вікі Холланд та Джорджа Тейлор-Браун – вони в підсумку завоювали золоту та срібну медаль. Решту місць в ТОП-10 за підсумками етапу Кубка Світу «розібрали» спортсменки з Австралійського та Американського континентів.

sportzt.com за матеріалами triathlon.org.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 20/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework