#Поліссябудежити: Чи залишиться у Житомирі великий футбол?

  Не встигли жителі Житомирщини, та й конкретно мешканці обласного центу, натішитися поверненням великого футболу у Житомир, вагому роль в чому відіграв місцевий футбольний клуб «Полісся»/Житомир, як через ЗМІ та соціальні мережі громадськість збентежила та насторожила новина про те, що вищезгаданий ФК може припинити свою діяльність.

   Чому? Причина цілком зрозуміла — недостатнє фінансування з обласного бюджету. Новина дійсно вкрай важлива, це й підтверджує й той факт, що керівництво і міста Житомира й усієї Житомирщини вже дали роз'яснення з цього приводу, висловилися на підтримку футбольного клубу. Для початку ми все ж хочемо подати позицію (в офіційному зверненні) футбольного клубу «Полісся»/Житомир.

  «Офіційне звернення футбольного клубу "Полісся"

  Звертаємось до Житомирська обласна рада та Житомирська ОДА із проханням надати фінансову підтримку футбольному клубу «Полісся». Адже історія має здатність повторюватися – рівно 15 років тому команда знялася із змагань Першої ліги, закінчивши перше коло чемпіонату сезону 2004/2005 років. Після цього Житомирщина перебувала цілих 12 років у футбольному небутті, яке перервалося створенням муніципального футбольного клубу «Житомир», який в лютому 2017 року був перейменований і офіційно повернув собі назву славетного «Полісся».kd18121906 2

  Нині, за підсумками 22 турів літньо-осінньої частини чемпіонату України з футболу серед команд Другої ліги групи «А» футбольний клуб «Полісся» посідає друге місце і має реальні шанси підвищитися у класі, здобувши путівку до чемпіонату Першої ліги за підсумками сезону 2019/20 років.

  Протягом 2018-2019 років Житомирська обласна рада активно підтримувала головну професійну команду області. Так, на підставі обласної Програми розвитку футболу на 2018-2021 роки, затвердженої рішенням Житомирської обласної ради №949 від 07.03.2018, останньою було надано фінансову підтримку КП «Футбольний клуб «Полісся» у розмірі 1,7 млн. грн. у 2018 та 4,0 млн. грн. у 2019 роках. Крім того, в рамках даної програми були профінансовані, у період міжсезоння, зимові збори в 2018 та 2019 роках понад 1,5 млн. грн., а також у 2018 році було закуплено екіпірування на суму 300 тис. грн.

  Даною програмою на 2020 рік за рахунок обласного бюджету передбачено 890 тис. грн. на проведення міжсезонних зборів, 333 тис. грн. на придбання інвентарю та екіпірування та 1,9 млн. грн. для надання фінансової підтримки КП «Футбольний клуб «Полісся» ЖМР за необхідності 4,8 млн. грн., яка затверджена рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради №782 від 07.08.2019. У свою чергу, Житомирська міська рада підтвердила свої фінансові зобов'язання на 2020 рік, а саме фінансування клубу у розмірі 4,8 млн. грн.kd18121906 3

  Проте, як нам стало відомо, проектом обласного бюджету на 2020 рік НЕ передбачено фінансової підтримки КП «Футбольний клуб «Полісся» ЖМР.

  Звертаємо Вашу увагу на те, що наразі футбольний клуб «Полісся» є візитівкою професійного спорту Житомирщини. А після повернення великого футболу до Житомира, 8 вересня цього року, стадіон «Спартак-Арена» був вщент заповнений на кожному домашньому матчі і, відповідно, ФК «Полісся» є однією з найбільш відвідуваних команд Другої ліги, що свідчить про великий інтерес до професійного футболу нашої області.

  Зважаючи на вище викладене, звертаємось до Вас із проханням при затвердженні обласного бюджету на 2020 рік, на підставі обласної Програми розвитку футболу на 2018-2021 роки, передбачити надання фінансової підтримки КП «Футбольний клуб «Полісся» у розмірі 4,8 млн. грн. Адже, без Вашої фінансової підтримки місто може втратити команду, яку відроджували протягом кількох років…

  Сергій Сухомлин Володимир Ширма Віталій Бунечко Yura Bovsunovski Максим Виливчук Віталій Вітусевич Olena Galaguza Сергей Грищенко Раиса Гулая Віталій Ейсмонт Євгеній Жабокрицький Сидір Кізін (Кізін Сидір) Сергій Ковердун Ирина Костюшко Сергій Крамаренко Офіційна Дмитро Кропачов Володимир Кропивницький Віктор Мельник Саша Ніколайчук (Олександр Ніколайчук) Сергій Орлюк Руслан Павлюк Олег Пасічник (Oleg Pasichnyk) Олег Пінський Ilya Smychok», — зазначається в повідомленні.

  Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко дав власне роз'яснення з цієї для багатьох хвилюючої та важливої теми, запевнивши:

  «Цілком розумію хвилювання вболівальників ФК Полісся / Житомир щодо інформації про припинення фінансової підтримки з обласного бюджету на 2020 рік.

  При плануванні обласного бюджету на 2019 рік на виконання обласних програм, а саме обласної Програми розвитку футболу 2018-2021 роки з управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту виділено близько 1,5 мільйона гривень.

  В свою чергу, була надана субвенція до міського бюджету для підтримки клубу в розмірі 2,5 мільйона гривень.

  Вивчивши проєкт бюджету на наступний рік, для функціонування футбольної команди було передбачено 1 мільйон 800 тисяч гривень з січня по березень 2020 року. При перерозподілі в першому кварталі надходжень буде розглянуто рішення надання додаткової підтримки.

  #Поліссябудежити».

  Отож, Віталій Бунечко запевняє, що все гаразд і немає приводів для хвилювання, оскільки фінансування для футбольного клубу все ж передбачене і є надія, що великий футбол в Житмоирі все ж залишиться..

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин теж висловився з приводу можливого припинення існування ФК  «Полісся» / Житомир.

   «Зберегти ФК Полісся / Житомир

  Всі люблять ходити на футбол, розказувати про підтримку спорту. Але коли доходить до фінансування, зацікавленість кудись зникає.

  Цьогоріч область не планує виділяти кошти на підтримку ФК «Полісся». У депутатів вибори, гроші їм потрібні на округи, тож це питання здається другорядним.

  Реальні витрати на утримання комунального футбольного клубу складають 12 млн гривень. Торік спільно з областю ми профінансували його на понад 8 млн гривень. Решта – спонсорські кошти.

  Ще вчора на погоджувальній раді розглядали проєкт обласного бюджету і йшлося про зменшення розміру субвенції до 1,5 млн грн. А сьогодні бюджетна комісія облради вирішила – футбол і зовсім «не на часі».

  Зрештою, область може зекономити ще більше грошей на завершенні реконструкції центрального стадіону «Полісся», бо без професійного ФК він тоді вже нікому не буде потрібен...

  Без підтримки з облбюджету ми можемо втратити команду, яку відроджували впродовж кількох років. Боюся, що у міжсезоння гравці просто роз’їдуться по інших клубах.

  Будемо збиратися з міськими депутатами, бізнесменами і радитися, що робити далі. Якщо клуб не потрібен області, шукатимемо інші можливості.

  Вихованці житомирських футбольних шкіл дивляться на успіхи ФК «Полісся» і мріють з часом грати за улюблену команду і рідне місто.

  Тож у нас немає права опускати руки!», — зазначив Сергій Сухомлин.

  Знаний поціновувач спорту та футболу, який теж вболіває за долю житомирського футболтного клубу, колишній голова Житомирської ОДА Ігор Гундич теж не лишився осторонь резонансної новини.

  «Футбол потребує підтримки, які і всі інші види спорту.

 Це ми робили упродовж минулих років. Але такої ситуації ніколи не було – ФК Полісся / Житомир перед І лігою можуть залишити без фінансування.

  Прикро, що область відмовляється від своїх зобов'язань, хоча програму підтримки футболу ми прийняли, вона нікуди не зникає і в 2020 році.

  Футбол, як і будь-який інший вид спорту, не можна не фінансувати тільки через те, що хтось не любить цю гру.

  ФК "Полісся" Житомир - це наше футбольне серце!

  Це наш імідж!

  Ми все одно гратимемо у кожному дворі! Ми гратимемо у вас під вікнами, гаражами і дачами! Полісся буде грати!», — переконаний Ігор Гундич.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 18/12/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework