Чемпіон світу з футболу із Житомирщини Олексій Кащук мріє грати за «Барселону»

  На головному фото Олексій Кащук із батьками під час урочистої зустрічі чемпіонів світу у  Києві. P.S. Ми розуміємо, що Олексій — гравець «Шахтаря», але найбільш вдале фото — із динамівським шарфиком у кадрі.

 

  Збірна — це одна сім’я, а перемога — одна на всіх!Роками гасло: «Україна — чемпіон!» звучало на стадіонах авансом, а нині — це святкова реальність українських любителів футболу. Молодіжна збірна України U-20 стала чемпіоном світу! Для звягельчан — подвійна радість: у переможному складі присутній наш земляк Олексій Кащук.

  22-ий розіграш молодіжного чемпіонату світу з футболу проходив у Польщі з 23 травня по 15 червня. Збірна України виграла груповий турнір, набравши 7 очок. Перемоги — над США (2:1) і Катаром (1:0), нічия — з Нігерією (1:1). Далі на шляху до фіналу українці здолали збірні Панами (4:1), Колумбії (1:0) та Італії (1:0). У вирішальному матчі з рахунком 3:1 Україна перемогла Південну Корею. Олексій Кащук на чемпіонаті світу виходив на поле у семи матчах збірної. Зокрема, у фіналі з’явився на заміну у другому таймі, й коментатор на всю Україну відзначив, що на поле виходить уродженець Новограда-Волинського.24011914 2

  19 червня Олексій на стадіоні «Авангард» зустрівся із новоградськими любителями футболу. Юнак продемонстрував золоту медаль та чемпіонську футболку.

  — Я дуже радий і хотів би подякувати кожному, хто нас підтримував. Ми достойно представили Україну, — зазначив Олексій Кащук.

  Олексій розповів, що футболом почав займатися у 6 років у Новоград-Волинському ДЮКФП. Принагідно подякував своїм першим тренерам — А.Д.Титяневичу та І.М.Лосю.

  Відповідаючи на запитання уболівальників, Олексій зізнався, що хотів би спробувати свої сили в потужному європейському чемпіонаті. А тоді додав, що мріє про «Барселону». Нині ж він — півзахисник донецького «Шахтаря». Але новий сезон, ймовірно, розпочне на правах оренди в іншому українському клубі, де матиме більше ігрової практики. Оскільки в донецькому клубі на позиції, де грає Олексій, потужна конкуренція із бразильцями. А для молодого й перспективного (29 червня Олексію виповниться 19 років) потрібна, насамперед, ігрова практика.

  Заступник міського голови Оксана Гвозденко від імені влади міста привітала чемпіона, вручивши йому пам’ятні сувеніри. Пані Гвозденко додала, що, визначаючи лауреатів «Гордість міста», кандидатура Олексія Кащука буде серед фаворитів.

  Шаленіла й дітвора, яка прийшла на зустріч. Олексій Кащук роздав автографи, пожонглював перед юними футболістами м’ячем, а тоді провів із ними невеличку розпасовку.

Додамо, що за оцінками українських фахівців, Олексій Кащук вважається одним із найобдарованіших футболістів 2000 року народження в Україні.

Олег Брюханов

Джерело: zvyagel.com.ua

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework