×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Хочеться, щоб влада також #прикрутира

  Минулого тижня керівництво держави попросило українців на декілька днів #ПРИКРУТИТИ газ у своїх оселях. Це вперше в історії газових війн між РФ та Україною, коли вся країна згуртувалася, щоб витримати шантаж східного сусіда-агресора.

 

  Хоча загальний заклик прикрутити виглядав у певній мірі дивним, враховуючи те, що більшість опалення у нас є централізованим, і пересічному українцю у квартирі важко знайти на своїх чавунних батареях «прикручувач».

  Влада ще раз продемонструвала, що не була готова до подібних сценарії, і в чергове показала свою неефективність. Усі обіцянки та заяви, про те, що Україна буде енергонезалежною та вже є такою, як казав Порошенко виявилося фікцією та черговою брехнею. Навіть після революції гідності, ті хто прийшли її до влади не зрозуміли, що означає це поняття. Гідність – це ставлення до людей як до особистостей. Цього не можна сказати про те, що відбувається зараз.

  Нам певним чином пощастило, що зниження тиску зі сторони РФ відбулося у період, коли за декілька днів настало потепління і перечекати потрібно було лише 3-5 днів. Завдяки тому, що польські партнери погодилися оперативно постачати нам додаткові 25 млн кубометрів газу, вдалося успішно вийти з цієї кризової ситуації.

  Але якщо б подібна ситуація сталася не в кінці зими, а на початку, і чекати довелося б декілька місяців, що тоді? Зупиняти заводи та підприємства, закривати школи, університети, лікарні, вимикати котельні та вчитися жити по-новому, без тепла та газу?

  Невже у високих кабінетах ніхто не міг передбачити та спрогнозувати, що РФ буде тиснути на Україну в тому числі і у такий спосіб. Чи хтось ще вірить, що Росія буде дотримуватися своїх зобов’язань та домовленостей? Це ж не вперше Росія тисне на Україну, обмежуючи подачу газу і, я впевнений, це відбувається не востаннє.

  Усі розмови про енергоефективність та енергонезалежність на практиці виявилися лише розмовами. Як би Уряд та центральна влада були зацікавленими у проведенні енергоефективності та в енергетичній незалежності, тоді б з Державного бюджету не витрачалися б десятки мільярдів гривень на «проїдання» через комунальні субсидії, а по факту - на збагачення Ахметова.

  Якщо в державі впроваджувалася б енергоефективність, не було б потреби у прикручуванні 2 березня 2018 року.

  Якби Уряд та місцеві влади активно займалися енергоефективністю шкіл, садочків та університетів, відпала б необхідність зупиняти навчальний процес та відправляти дітей на «газові канікули».

  Попереду літо. Для когось воно стане останнім на посту Президента. І це слушний час не розказувати людям казки та хизуватися сумнівними досягненнями, а зайнятися енергоефективністю та підготуватися до чергових сюрпризів з боку РФ та Газпрому наступного опалювального сезону.

  І про #ПРИКРУТИ

  Хочеться, щоб влада також #ПРИКРУТИЛА і хоча б декілька днів не грабувала бюджети, не розкрадала державне майно, прибрала своїх «сматрящих» з державних підприємств, не займалася віджимом бізнесу та сидінням на «потоках». Скільки б тоді додатково коштів у масштабах держави з’явилося? Якщо влада прикрутить свої апетити, тоді нам не потрібно буде їздити по світу з протягнутою рокою та просити кредити у МВФ, США та Європі.

  Україна - не бідна країна, вона просто сильно пограбована.

Микола Череднік

Прочитано 4139 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework