×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В Україні впроваджують технологію Mobile ID, що дає можливість ідентифікувати особу через смартфон

  Завдяки цьому можна буде отримувати через інтернет державні послуги, посвідчувати документи, які матимуть таку ж силу, як і паперові з печаткою та підписом, користуватися комерційними сервісами.

 

  Аби скористатися новою технологією, потрібно взяти паспорт та ідентифікаційний код, звернутися до офісу свого оператора мобільного зв’язку та оформити SIM-карту нового покоління. Видачу таких карток контрактним клієнтам уже почали у "Київстарі", а до середини 2018 року оформлятимуть і у "Vodafone Україна" та "Lifecell", пише газета Експрес.

  -- Що відбудеться після отримання нової SIM-карти з індивідуальним цифровим підписом?

  --На мобільний телефон буде надходити службове SMS, що ініціює у телефоні процедуру накладання електронного цифрового підпису, -- розповідає Станіслав Куценко, начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві. -- У службовому SMS міститься хеш (унікальний код) документа, який підписує користувач. Потім користувач вводить пін-код доступу до SIM-картки, після цього вводить пін-код особистого ключа й отримує послугу.

  --У чому відмінність нової SIM-карти?

  --Mobile ID -- послуга, яка надає можливість за допомогою мобільного телефону провести ідентифікацію особи та використовувати її електронно-цифровий підпис для доступу до електронних послуг і документообігу, -- пояснює Костянтин Вечір, директор департаменту мобільного оператора з роботи iз державними підприємствами. -- Для цього сервісу потрiбнi звичайний мобільний телефон і спеціальна захищена SIM-карта, що забезпечує підтримку функції криптографічного захисту інформації.

  -- Але ж укравши телефон, злодій матиме доступ до всіх можливостей, і електронного підпису також!

  -- Ні, під час оформлення послуги Mobile ID абонент особисто встановлює для неї пін-код, відомий лише йому. Без цього пін-коду ніхто не зможе скористатися послугою на пристрої абонента.

  Якщо телефон утрачено -- викрадено або загублено, то можна задіяти блокування електронного цифрового підпису. Абонент у такому випадку також має можливість заблокувати дію послуги -- відкликати сертифікат в Акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК).

Атанайя ТА, m.expres.ua

Новини Житомира

 

Прочитано 3798 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework