Змагалися люди і технології

  20-­ий обласний конкурс вальників лісу підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства відбувся на базі Народицького спецлісгоспу. Ці змагання стали справжнім випробуванням для лісівників, адже проходили під дощем, тому доводилося робити тимчасові перерви, а потім знову продовжувати конкурс. Судді також уважно і терпляче обраховували «плюси» і «мінуси», зважаючи на примхи погоди.

 

  – Традиційно змагання вальників лісу відбуваються влітку, — зазначає перший заступник начальника обласного управління лісового і мисливського господарства, головний суддя змагань Роман Ільїн. — У цьому році конкурс випала честь проводити Народицькому спецлісгоспу і народицькі лісівники, як бачимо, із цим успішно справилися, незважаючи на кліматичні ускладнення. Це — не лише змагання лісових професіоналів, їх вправності, швидкості, набутих умінь, але й суперництво техніки і технологій. Ми бачимо, як в руках конкурсантів віртуозно працює сучасна бензопила, як вправно і швидко трелюється зрізана деревина, — пояснює головний суддя змагань.

  Господарі заходу добре підготували конкурсні майданчики, на яких лісоруби продемонстрували свою професійну майстерність у звалюванні дерев, обрізуванні гілок і сучків, розпилюванні комбінованим різом, у пилянні на точність і т. п. Сам Народицький спецлісгосп модернізував більшість виробничих процесів у своєму господарстві. Робота в лісі, як відомо, — нелегка, тому працю лісівників поступово полегшує сучасна техніка.

  – Щороку ми закуповуємо нове лісопереробне обладнання, — розповідає директор ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» Василь Приходько. — Насамперед, придбали десяток ручних бензопил зарубіжного виробництва. За останні два роки збудували окремий цех деревообробки, встановили новий брусовочний верстат, нові стрічкові пилорами, купили два нових маніпулятори. На все це було витрачено більше трьох мільйонів гривень. Наполегливо ми готувалися до проведення конкурсу вальників лісу. Йдеться, наприклад, про будівництво лісової дороги до ділянки лісу, де проводяться змагання. Змагання сьогодні завершаться, а дорога залишиться і ще довго служитиме людям, — зазначив директор Народицького спецлісгоспу.

  І ось уже наприкінці дня поважна суддівська група підбила підсумки змагань і визначила переможців. Перемогу виборов представник Житомирського військового лісгоспу Олександр Костюшко. Друге місце дісталося вальнику лісу із ДП «Новоград­Волинське досвідне лісомисливське господарство» Івану Скидану, а третю сходинку п’єдесталу зайняв неодноразовий переможець попередніх конкурсів Валентин Хоменко зі Словечанського держлісгоспу. Переможців нагородили вагомими відзнаками.

Джерело: Житомирщина

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework