×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Адвоката, котрий допоміг коростенцю виграти суд над Януковичем запроторили за грати

Шостий рік у столичному Лук'янівському слідчому ізоляторі сидить 62-річний Олександр Канцедайло. Він виграв суд у Віктора Януковича, коли той уперше був прем'єр-міністром. Після того його звинуватили у вбивстві. Вирок не оголошують і не випускають, - пише «Газета по-українські».

— Ми просили батька не зв'язуватись із тим Януковичем. Але він думав, що людину не зможуть посадити тільки за її позицію, — каже донька ув'язненого 24-річна Діана.
«У жовтні 2004-го тодішній прем'єр-міністр України Віктор Янукович проводив зустріч із виборцями в райцентрі Коростень Житомирщини. Місцевий пенсіонер 83-річний Володимир Ярошенко запитав, навіщо робити російську мову другою державною. Вагомих аргументів прем'єр не мав, кинув охороні "Уберите его на х...й!".
Ярошенко подав на Януковича позов до суду. Вимагав публічно вибачитись, відшкодувати 50 тис. грн моральних збитків. Його інтереси захищав Олександр Канцедайло. Справу виграв, Янукович публічно вибачився і заплатив компенсацію. За 4 роки Канцедайла затримали міліціонери.
— Батько по роботі тісно співпрацював із БЮТом, особисто знав депутатів Турчинова, Кожем'якіна, Волинця, — продовжує Діана. — 7 квітня 2009-го його викрали співробітники обласного УБОЗу. Три дні вибивали зізнання в організації вбивства гендиректора товариства "ФІКО" Віктора Федорова, власника титанового заводу. Батько не витримав, підписав протокол. На відео видно, який він синій від катувань, втрачає свідомість. Питав: "Чого вішаєте нерозкрите вбивство саме на мене?" — "Януковича пам'ятаєш?" Батько все зрозумів.


Справу про вбивство Віктора Федорова розглядає Голосіївський райсуд столиці. 29 липня народні депутати просили передати Олександра Канцедайла їм на поруки. Суд не погодився.
— Всі попередні засідання суду були формальностями. Справу реально не розглядали, батька просто утримують у слідчому ізоляторі. Зараз хоч свідків почали допитувати. Всі кажуть, що він не причетний до вбивства. Ми думали, його випустять ще в лютому, разом із іншими політв'язнями (27 лютого Верховна Рада прийняла постанову про звільнення і повну амністію 28 осіб, яких визнали політв'язнями. — "ГПУ"). Але по справі батька не все так просто. Там доведеться карати багатьох міліціонерів», - йдеться у тексті.
Наступне засідання суду відбудеться 20 серпня.

Последнее изменение Вторник, 19/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework