За напад на медика чи фармацевта – до 12 років ув’язнення: Нардеп від Житомирщини пропонує доповнити ККУ

За напад на медика чи фармацевта – до 12 років ув’язнення: Нардеп від Житомирщини пропонує доповнити ККУ

  Нардеп від Житомирщини пропонує посилити кримінальну відповідальність за посягання на життя і здоров’я медичних та фармацевтичних працівників та інші злочини, спрямовані на перешкоджання здійснення їх професійної діяльності.

  Законопроект №5124 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення захисту професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників» має стати на захисті професійної діяльності медиків та фармацевтів. Автори - народний депутат Сергій Кузьміних (Житомирщина) та 9 його колег.

  «Історія знає багато сумних прикладів беззахисності медиків та фармацевтів. На жаль, маємо +1 такий випадок на Житомирщині – пацієнтка напала на сімейну лікарку», - написав парламентар на своїй сторінці у соцмережі та зауважив, що згаданим законопроектом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею «Погроза або насильство щодо медичного або фармацевтичного працівника» та посилити кримінальну відповідальність за посягання на життя і здоров’я медичних та фармацевтичних працівників та інші злочини, спрямовані на перешкоджання здійснення їх професійної діяльності.

  Що пропонується

  Законопроєктом №5124 пропонується доповнити Кримінальний кодекс України ст.350-1 Погроза або насильство щодо медичного або фармацевтичного працівника.

  У разі погрози вбивством, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень щодо медичного або фармацевтичного працівника у зв’язку з виконанням ними своїх службових або професійних обов’язків, застосована з метою припинення службової або професійної діяльності такого працівника, а так само з метою заволодіння майном чи з іншою метою в інтересах того, хто погрожує, каратиметься арештом на строк до 6 міс або обмеженням волі на строк до 3 років чи позбавленням волі на строк до 2 років.

  Якщо ж медичному чи фармацевтичному працівникові будуть нанесені умисні побої або заподіяно легкі чи середньої тяжкості тілесні ушкодження, санкції передбачатимуть обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк. У разі умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження медичному або фармацевтичному працівнику покарання передбачається у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework