Духовний концерт та ікона в подарунок: у Житомирській області кандидати продовжують ходити у церкви

Духовний концерт та ікона в подарунок: у Житомирській області кандидати продовжують ходити у церкви

  Кандидат на посаду голови Оліївської територіальної громади Житомирської області Анатолій Мельниченко звітує на своїй сторінці у соцмережі  про “духовний концерт” в церкві і отримані нагороди від предстоятеля Української Православної Церкви. 

   Інформація про це розміщена на сторінці Анатолія Мельниченка, який є  чинним секретарем Оліївської сільської ради. 

  “Дорога до храму. В Оліївській громаді намагаємося знаходити можливість підтримувати храми, недільні школи. Духовність - основа всього. Привітали з храмовим святом жителів Сонячного, а також побували в древньому храмі Вільська”, – пише Мельниченко. 

  “Сьогодні послухати унікальний хор Хресто-Воздвиженського собору м. Житомир мали можливість жителі Вільська та сусідніх сіл, які завітали на духовний концерт до древнього Вільського храму”, – йдеться у повідомленні. 

  Дописи такого ж змісту розміщені і на сторінці під назвою “Анатолій Мельниченко - кандидат на посаду Оліївського сільського голови“.

  У коментарі ОПОРІ Анатолій Мельниченко зазначив, що немає відношення до організації духовного концерту, а просто відвідував храм. 

  “Я віруюча людина, часто відвідую служби в храмах, як і сьогодні. Чи можливо є законодавча заборона відвідувати храми? Не на концерті, а відвідував храм. До організації відношення не маю”, – зазначив Мельниченко. 

  15 жовтня Анатолій Мельниченко прозвітував, що отримав Орден святого великомученика Георгія Побідоносця від Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

  “Хочу подякувати за високу нагороду - Орден святого великомученика Георгія Побідоносця - Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію - Предстоятелю Української Православної Церкви. Це велика честь для мене і велика відповідальність. Мої рідні вірно служили Господу і Церкві Христовій. Автограф мого прадіда Максима досі прикрашає дзвіницю нашого древнього Троковицького храму разом з підписами багатьох благоукрасителів. Серце радіє, що нам з колегами-депутатами вдалося знайти можливість цього року повністю пофарбувати наш унікальний 230-літній храм - пам’ятку архітектури національного значення. Ця висока нагорода - це нагорода всім моїм колегам-однодумцям... ”, – йдеться у повідомленні. 

 
 
фото зі сторінки Анатолія Мельниченка

  Місцеві жителі повідомили ОПОРІ, що кандидат в депутати Оліївської сільської ради Михайло Скок начебто подарував ікону храму в селі Сонячне. Фото розмістили на сторінці церкви.

 

  ОПОРА звернулась за коментарем до представників церкви, однак станом на 17 жовтня відповіді не отримали. 

  У коментарі ОПОРІ Михайло Скок інформацію про подарунок спростовує. “Це не завжди відповідає дійсності. Я не дарував. Хай ті, хто це кажуть, розкажуть краще, що вони подарували”, - каже кандидат. 

  ОПОРА нагадує, у частині  8 статті  5 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації“ зазначено: “Релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітації або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів. Священнослужителі мають право на участь у політичному житті нарівні з усіма громадянами”.

  Згідно з частиною 6 статті 57 Виборчого кодексу забороняється проведення передвиборної агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, подарункових сертифікатів, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, у тому числі від імені благодійних організацій, засновниками або членами яких є кандидат (кандидати), партія (місцева організація партії), та інших благодійних організацій, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії. 

  До слова, експерти Громадянської мережі ОПОРА підготували детальний текстовий експлейнер по всіх дотичних нормах законодавства, аби детально розібратися, що таке підкуп виборців та які дії в разі його виявлення.

  Як повідомляла ОПОРА, у Житомирській області кандидат на посаду сільського голови подарував церквам ікони 

Ірина Кирилович, комунікаційниця ОПОРИ у Житомирській області

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework