Розслідування по справі депутата Кропачова, який під Житомиром на смерть збив жінку, продовжили ще на пів року

  Розслідування щодо аварії за участю депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова, який в листопаді 2018 року на автомобілі Toyota Highlander на смерть збив жінку, продовжили ще на пів року – до 25 листопада 2020 року, бо «кримінальне правопорушення вчинено в умовах неочевидності».

   Про це йдеться в ухвалі Корольовського районного суду м.Житомира від 19 травня 2020 року, яка оприлюднена 27 травня, - розповідає zhitomir.info.

  «06.05.2020 слідчий за погодженням з прокурором звернувся до Корольовського районного суду м.Житомира з клопотанням про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні від 25.11.2018 на шість місяців, до 25.11.2020. Вказується, що СУ ГУ НП в Житомирській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №1201806000000312 від 25.11.2018 за фактом того, що 24.11.2018 на 09 км+250 м автодороги «Житомир-Чернівці» в с. Тетерівка Житомирського району водій автомобіля «Toyota Highlander» реєстраційний номер НОМЕР_1 ОСОБА_1 (Дмитро Кропачов – ред.), рухаючись в напрямку м. Чуднів Житомирської області, здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_2, яка перетинала проїзну частину рухаючись зліва направо відносно напрямку руху автомобіля. У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід ОСОБА_2 отримала тілесні ушкодження, від яких загинула на місці пригоди. Вказані обставини органом досудового розслідування кваліфіковані за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України», - зазначається в ухвалі.

  Частина 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

  Клопотання про продовження строків досудового розслідування на шість місяців обґрунтоване неможливістю завершити досудове розслідування у встановлені законом строки до 25.05.2020, оскільки у кримінальному провадженні необхідно провести ряд слідчих (розшукових) дії, надати правову оцінку вже зібраним доказам та прийняти остаточне процесуальне рішення у вказаному кримінальному провадженні.

  «Відповідно до змісту клопотання та письмових доповнень слідує, що за час досудового розслідування у кримінальному провадженні проведено значну кількість слідчих та розшукових дій, зокрема: проведено 7 оглядів місця події, у тому числі 3 додаткових, 3 огляди предметів, допитано 39 осіб, проведено 4 слідчі експерименти, здійснено 8 тимчасових доступів до речей та документів, проведено 14 експертиз, надано 8 доручень оперативним підрозділам про проведення слідчих та розшукових дій, надано 4 письмових вказівки у порядку ст. 36 КПК України про проведення слідчих дій. Неможливість завершення досудового розслідування у визначені законом строки обґрунтована слідчим тим, що кримінальне провадження є складним з точки зору доказування, оскільки кримінальне правопорушення вчинено в умовах неочевидності, а показання учасників процесу містять відмінності, встановлення обставин, передбачених п. 2 ч. 1 ст. 91 КПК України викликають труднощі, оскільки зібрані докази не дозволяють категорично стверджувати про наявність (відсутність) прямого причинного зв’язку між діяннями водія автомобіля «Toyota Highlander», НОМЕР_1 та наслідками заподіяння смерті пішоходу ОСОБА_2 (виділено ред.)», - йдеться в обґрунтуванні щодо продовження розслідування.

  Також зазначається, що про підозру в цьому кримінальному провадженні ще нікому не повідомили.

  Скріншот з ухвали Корольовського райсуду

  Нагадаємо, у вересні 2019 року суд задовольнив клопотання слідчих про призначення чергової експертизи у справі про ДТП, в якій 24 листопада 2018 року депутат Житомирської облради Дмитро Кропачов за кермом Toyota Highlander на смерть збив жінку в селі Тетерівка. В лютому 2020 року редакції не вдалося отримати в прокуратурі області інформацію чи вже проведені всі експертизі по справі та чи оголошено комусь про підозру: у відповіді на інформаційний запит зазначалося, що це інформація з обмеженим доступом і на даний час оприлюдненню не підлягає.

  Зазначимо, що влітку 2019 року Кропачов став головою фракції ВО «Батьківщина», в жовтні звернувся до суду з клопотанням про скасування арешту майна – згаданого автомобіля, який належить підприємству Дмитра Кропачова «Кріан-СТ», але Корольовський райсуд у задоволенні клопотання відмовив.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework