"Перевищення повноважень": мер Житомира негативно ставиться до дій свого колеги з Черкас

  У Черкасах передчасно послабили карантин.

  Мер Житомира Сергій Сухомлин не схвалює дії свого колеги із Черкас Анатолія Бондаренка, навколо якого виник скандал через передчасне пом'якшення карантину у місті.

  Про це міський голова Житомира сказав Лівому березі, - зазначає tsn.ua.

  За словами Сухомлина, він негативно ставиться до подібних заяв, а дії Бондаренка назвав перевищенням повноважень. 

  "Якщо ми живемо в унітарній державі, то це перевищення повноважень. Чесно було б, якби мер відкрито заявив виконкому, сесії міської ради, президенту: "У нас працює "Епіцентр", а малий бізнес не працює", і  попросити відновити справедливість: або закрити великий бізнес, або відкрити малий. По-друге, мені не зовсім подобається таке звернення до президента. Це може в цілому погано закінчитися для країни. Фактично, це може бути парадом суверенітетів з далекосяжними наслідками", - наголосив Сергій Сухомлин.

  Дії свого колеги він назвав "позицією бравого парубка": "Подібна позиція призведе до наступного: через три місяці, коли закінчиться карантин, до нього прийдуть підприємці і скажуть: "А давай ми не будемо платити податки й ухвалимо відповідні рішення на місцевому рівні". Він скаже: "Не можна". - "А тоді що, можна було?". Відповідальна меншість повинна часом ухвалювати непопулярні рішення".

  Нагадаємо, скандал розпочався із рішення Черкаської міської ради від 30 квітня про суттєве послаблення карантину в місті та дозвіл на роботу багатьох закладів від 1 травня. Зазначимо, що вся Україна виходитиме з карантину поступово лише від 11 травня. Місцева влада пояснила, що, мовляв, черкаському бізнесу потрібно відновлювати роботу й заробляти собі на життя.

  Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що передчасне скасування обмежувальних заходів може призвести до катастрофи. 

  Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що мер Черкас Анатолій Бондаренко "загрався", а реакція поліції на його дії буде "жорсткою". Правоохоронці викликали міського голову на допит 4 травня. У виклику вказано, що йдеться про порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням (ст. 325 ККУ). Залежно від частини статті покарання може бути як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі на строк до восьми років.

  1 травня у відеозверненні "полум'яний" привіт меру Черкас передав президент України Володимир Зеленський і пообіцяв, що справою скасування карантину в місті займуться МВС та СБУ. 2 травня Бондаренко також у відеозверненні різко відповів главі держави.

  2 травня виник ще й скандал у смартфоні. Мер Черкас виклав переписку нібито з першим заступником керівника Офісу президента Сергієм Трофімовим. Гнівна переписка стосувалася послаблення в обласному центрі карантинних заходів. "Це не погрози, а останнє попередження. Ми ніколи не погрожуємо, ми діємо. Завтра можете опинитися під ковдрою у клітинку, якщо свої таланти не заспокоїте. Достатньо зрозуміло?", - йшлося у повідомленні. Трофімов назвав цю переписку фейком, а Бондаренка звинуватив у тому, що таким чином мер підвищує собі рейтинг перед майбутніми місцевими виборами. 

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework